Overslaan en naar de inhoud gaan

ZIVVER start videobeldienst van Nederlandse bodem

ZIVVER, dat een Nederlands platform aanbiedt voor veilige communicatie, is een eigen videobeldienst begonnen. De dienst onderscheidt zich volgens het bedrijf doordat hij voldoet aan de eisen uit de AVG en de ISO- en NEN-normen. Daarmee moet de dienst ook bruikbaar zijn voor bijvoorbeeld zorgspecialisten, advocaten en scholen.
Videoconference
© CC0 - Pexels.com
CC0 - Pexels.com

ZIVVER voegde videobellen toe aan zijn platform vanwege de coronacrisis, vertelt oprichter Rick Goud. "Videobellen werd de afgelopen maanden in een rap tempo door zorgspecialisten en cliënten ingezet als alternatief voor een consult op locatie. De meest gebruikte oplossingen voldoen niet aan de AVG, daarom hebben we vaart gezet achter ons beta-programma voor videobellen."

De live versie van de nieuwe dienst, ZIVVER Meet, is vanaf deze week beschikbaar. De dienst is gebaseerd op technologie van Jitsi en bevat diverse functies die vergelijkbare diensten ook hebben. Denk aan de mogelijkheid om een wachtruimte in te stellen en om schermen te delen. Gebruikers kunnen onderling een link delen om in te bellen. Gebruikers moeten echter wel inloggen voor ze een videovergadering kunnen organiseren.

Volgens Goud is een groot verschil met andere diensten echter dat ZIVVER Meet is ontworpen met security en privacy by design als uitgangspunt. "Dat houdt in dat we géén gevoelige data ongevraagd opslaan of verwerken, we luisteren niet mee, noch bieden we functionaliteiten die eigenlijk bedoeld zijn voor het vergaren van data voor derden." De dienst is verder aan diverse pentests onderworpen, waar hij volgens ZIVVER zelf vlekkeloos doorheen kwam. Ook is de dienst volledig ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Abonnement aanschaffen vereist 

ZIVVER Meet is zowel voor complete organisaties als voor individueel gebruik beschikbaar. Voor beide opties zijn diverse abonnementen beschikbaar, waar per gebruiker per maand afgerekend wordt. Ook wordt betaald voor gebruikte videominuten, al zijn er ook abonnementen waarbij al een aantal videominuten per gebruiker per maand inbegrepen zijn. Minuten zijn bovendien onbeperkt houdbaar en deelbaar tussen collega's. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in