Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Videobellen

ZIVVER start videobeldienst van Nederlandse bodem

ZIVVER Meet voldoet aan AVG-, ISO- en NEN-normen. 

© CC0 - Pexels.com Cottonbro
8 juli 2020

ZIVVER Meet voldoet aan AVG-, ISO- en NEN-normen. 

ZIVVER, dat een Nederlands platform aanbiedt voor veilige communicatie, is een eigen videobeldienst begonnen. De dienst onderscheidt zich volgens het bedrijf doordat hij voldoet aan de eisen uit de AVG en de ISO- en NEN-normen. Daarmee moet de dienst ook bruikbaar zijn voor bijvoorbeeld zorgspecialisten, advocaten en scholen. 

ZIVVER voegde videobellen toe aan zijn platform vanwege de coronacrisis, vertelt oprichter Rick Goud. "Videobellen werd de afgelopen maanden in een rap tempo door zorgspecialisten en cliënten ingezet als alternatief voor een consult op locatie. De meest gebruikte oplossingen voldoen niet aan de AVG, daarom hebben we vaart gezet achter ons beta-programma voor videobellen."

De live versie van de nieuwe dienst, ZIVVER Meet, is vanaf deze week beschikbaar. De dienst is gebaseerd op technologie van Jitsi en bevat diverse functies die vergelijkbare diensten ook hebben. Denk aan de mogelijkheid om een wachtruimte in te stellen en om schermen te delen. Gebruikers kunnen onderling een link delen om in te bellen. Gebruikers moeten echter wel inloggen voor ze een videovergadering kunnen organiseren.

Volgens Goud is een groot verschil met andere diensten echter dat ZIVVER Meet is ontworpen met security en privacy by design als uitgangspunt. "Dat houdt in dat we géén gevoelige data ongevraagd opslaan of verwerken, we luisteren niet mee, noch bieden we functionaliteiten die eigenlijk bedoeld zijn voor het vergaren van data voor derden." De dienst is verder aan diverse pentests onderworpen, waar hij volgens ZIVVER zelf vlekkeloos doorheen kwam. Ook is de dienst volledig ISO 27001 en NEN 7510 gecertificeerd.

Abonnement aanschaffen vereist 

ZIVVER Meet is zowel voor complete organisaties als voor individueel gebruik beschikbaar. Voor beide opties zijn diverse abonnementen beschikbaar, waar per gebruiker per maand afgerekend wordt. Ook wordt betaald voor gebruikte videominuten, al zijn er ook abonnementen waarbij al een aantal videominuten per gebruiker per maand inbegrepen zijn. Minuten zijn bovendien onbeperkt houdbaar en deelbaar tussen collega's. 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.