Management

Zakelijke software
ziekenhuis

Ziekenhuizen zoeken massaal nieuw EPD

© CC0 - Flickr DennisM2
20 maart 2014
Zo’n 40 procent van de Nederlandse ziekenhuizen heeft plannen om over te stappen op een nieuw elektronisch patiëntendossier (EPD) of ziekenhuisinformatiesysteem (ZIS).

Dat blijkt uit gegevens van M&I/Partners die in het magazine Zorgvisie ICT zijn gepubliceerd. Uit de nieuwe ramingen blijkt dat alle ziekenhuizen in Nederland momenteel op een of andere wijze in hun EPD of ZIS investeren. In 2013 kozen zeven ziekenhuizen voor een nieuw EPD/ZIS. Daarnaast zijn nog eens veertien ziekenhuizen een zoektocht gestart. De verwachting is dat zeker vijftien ziekenhuizen binnen korte tijd een dergelijk traject starten.

Geen voet aan de grond

Grote verliezer lijkt CSC-iSOFT, dat een lange historie kent in Nederland. Het nieuwe pakket Lorenzo lijkt geen voet aan de grond te krijgen in Nederland, meldt M&I/Partners. Onlangs zijn VUmc, AMC, Rivas Zorggroep Beatrixziekenhuis, UMC Groningen en Erasmus MC afgestapt van CSC-iSOFT. Ook de resterende elf ziekenhuizen die nu nog werken met CSC-iSOFT zijn op dit moment allemaal bezig met de selectie van een nieuw systeem, of oriënteren zich hierop.

Opmerkelijk is de opmars van Epic. Vier ziekenhuizen werken reeds met dit pakket. Nog eens vier ziekenhuizen kozen in 2013 voor deze oplossing.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.