Management

Branche
youtube

YouTube tikt 2 miljard maandelijkse gebruikers aan

Hoogste aantal ingelogde maandelijkse gebruikers ooit, and counting….

© Pixabay. Pixabay.
3 mei 2019

Hoogste aantal ingelogde maandelijkse gebruikers ooit, and counting….

Videoplatform YouTube is de grens van 2 miljard ingelogde gebruikers per maand gepasseerd. Vorig jaar stond dit aantal nog op 1,8 miljard.

Afgelopen februari kondigde Google-ceo Sundar Pichai al aan dat de mijlpaal er aan zat te komen, en volgens de YouTube-ceo Susan Wojcicki is dit nu bereikt, zo maakte CNET op uit een presentatie van YouTube van afgelopen donderdag.

Volgens Wojcicki spenderen de kijkers van YouTube dagelijks 250 miljoen uur aan het kijken van video’s van YouTube via tv-schermen, waar dat aantal medio 2018 nog op 180 miljoen uur lag.

YouTube Originals

Tegelijkertijd werd ook bekend dat YouTube de eigen Originals, volgens het platform “originele series en films van aanstormend talent”, gratis gaat aanbieden. Volgens persbureau Reuters is de voornaamste reden van de koerswijziging dat de eigen programmering van het videoplatform voor abonnees niet als voornaamste reden geldt om een Premium-abonnee te worden.
De mogelijkheid om zonder reclames naar video’s op YouTube te kijken, zou als voornaamste reden gelden om een dergelijk abonnement af te sluiten.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.