Overslaan en naar de inhoud gaan

XP-gebruikers verknocht aan Windows XP

De websites peilden de mening van 4994 bezoekers die op dit moment nog Windows XP gebruiken. Bijna 80 procent van de respondenten gaf aan dat het staken van de ondersteuning van Windows XP hen (uiterst) ongelukkig zou maken. Dat staken van de laatste ondersteuning is op dit moment voorzien voor 8 april 2014.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Bijna 30 procent van de respondenten geeft aan dat ze Windows XP nog gebruiken omdat ze daar genoeg aan hebben. Voor ruim 25 procent is de reden dat Windows Vista onvoldoende extra’s biedt om een upgrade te rechtvaardigen. Ruim een derde noemt andere Vista-gerelateerde barrières, zoals compatibiliteitsproblemen en een pc die niet krachtig genoeg is.

Het oordeel over Vista lijkt niet het gevolg van een gebrek aan informatie. Slechts 10 procent geeft aan weinig van Vista te weten. Zo’n 70 procent heeft in meerdere of mindere mate geëxperimenteerd met Vista; nog geen 20 procent van deze groep heeft daar positieve gevoelens aan overgehouden. Onder de respondenten die Vista altijd al links hebben laten liggen, is dit percentage met warme gevoelens voor Vista – niet verwonderlijk – met 4 nog veel lager.

Men zou kunnen veronderstellen dat de XP-gebruikers afgehaakt zijn bij de technologische ontwikkeling, maar daarvan blijkt in deze groep respondenten niets. Integendeel. 43 procent geeft te kennen dat ze zich al uitgebreid hebben geïnformeerd over Windows 7, en nog eens 23 procent heeft al met een proefversie gewerkt. En de waardering staat diametraal tegenover het oordeel over Windows 7. Van die laatste groep is twee derde positief of erg positief; bij degenen die er alleen over gelezen hebben is dat minder, maar toch nog 55 procent.

Die betere waardering vertaalt zich ook in een zekere bereidheid om over te stappen op Windows 7. Van degenen die er al mee geëxperimenteerd hebben, stapt een zesde over zodra Windows 7 uitkomt. En nog eens 35 procent ziet zich uiteindelijk die stap zetten. Bij de groep die alleen over Windows 7 gelezen hebben, liggen deze percentages op 9 en 35. Maar er is ook een grote groep die er niet aan moet denken om ooit zonder Windows XP te moeten: 34 procent van degenen die met Windows 7 geëxperimenteerd hebben, en 44 procent van degenen die erover gelezen hebben.

De volledige resultaten van het onderzoek zijn te lezen op de site van Technologizer.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in