Overslaan en naar de inhoud gaan

Xiaomi laadt accu draadloos 5 keer sneller dan Apple met iPhone 12

Xiaomi blijft de prestaties van draadloos opladen opschroeven. De Aziatische markt maakt veel meer vorderingen met draadloos laden dan de Westerse.
Xiaomi Mi10 wireless charging
© Xiaomi
Xiaomi

Xiaomi kondigt vandaag de 80W Wireless Charging Technology aan. Daarmee is het vlaggenschiptoestel van de producent in 19 minuten op te laden tot 100 procent. De onlangs geïntroduceerde iPhone 12 kan draadloos worden opgeladen met 15W en doet dus aanzienlijk langer over het laden. Vermoedelijk introduceert Xiaomi de nieuwe technologie binnen enkele maanden in de opvolger van de Mi 10 Ultra.

Xiaomi introduceerde vorig jaar al het draadloos opladen met 30W en gedurende het jaar werd dit uitgebreid naar 40W (maart) en 50W (augustus). Maar Xiaomi is niet de enige producent die vol gas geeft op draadloos laden. Oppo bijvoorbeeld doet een haasje-over met Xiaomi door in juli een 65W-oplaadsysteem te introduceren en een 125W-systeem aan te kondigen. Daarmee zou het zelfs mogelijk zijn een 4000 mAh-accu in 13 minuten helemaal vol te krijgen, volgens The Verge.

Snel draadloos opladen is buiten China nog nauwelijks beschikbaar, constateert The Verge. De snelste optie nu is de OnePlus 8 Pro die een 30W-laadsysteem heeft.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in