Innovatie & Strategie

Personal Tech
Xiaomi Mi10 wireless charging

Xiaomi laadt accu draadloos 5 keer sneller dan Apple met iPhone 12

4000 mAh-accu volledig geladen in 19 minuten.

Xiaomi Mi10 wireless charging © Xiaomi
19 oktober 2020

4000 mAh-accu volledig geladen in 19 minuten.

Xiaomi blijft de prestaties van draadloos opladen opschroeven. De Aziatische markt maakt veel meer vorderingen met draadloos laden dan de Westerse.

Xiaomi kondigt vandaag de 80W Wireless Charging Technology aan. Daarmee is het vlaggenschiptoestel van de producent in 19 minuten op te laden tot 100 procent. De onlangs geïntroduceerde iPhone 12 kan draadloos worden opgeladen met 15W en doet dus aanzienlijk langer over het laden. Vermoedelijk introduceert Xiaomi de nieuwe technologie binnen enkele maanden in de opvolger van de Mi 10 Ultra.

Xiaomi introduceerde vorig jaar al het draadloos opladen met 30W en gedurende het jaar werd dit uitgebreid naar 40W (maart) en 50W (augustus). Maar Xiaomi is niet de enige producent die vol gas geeft op draadloos laden. Oppo bijvoorbeeld doet een haasje-over met Xiaomi door in juli een 65W-oplaadsysteem te introduceren en een 125W-systeem aan te kondigen. Daarmee zou het zelfs mogelijk zijn een 4000 mAh-accu in 13 minuten helemaal vol te krijgen, volgens The Verge.

Snel draadloos opladen is buiten China nog nauwelijks beschikbaar, constateert The Verge. De snelste optie nu is de OnePlus 8 Pro die een 30W-laadsysteem heeft.

 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.