Overslaan en naar de inhoud gaan

WW-daling onder ICT'ers zet verder door

Het aantal ICT'ers met WW-uitkeringen is in de maand juli gestaag verder afgenomen. De dalende lijn van de afgelopen maanden zet door, en de lichte toename van de instroom in juni is afgelopen maand weer omgeslagen in een afname. Het aantal instromende ICT'ers voor de WW is in juli onder het niveau van mei uitgekomen.
HP-laptop
© HP
HP

Het totale aantal lopende WW-uitkeringen voor ICT'ers lag afgelopen maand op 4.571 stuks. In juni waren dat er nog 4.838 en in mei 4.982, zo blijkt uit cijfers van het UWV. Ten opzichte van juni is er in juli dus sprake van een afname van 267 lopende WW-uitkeringen (-5,5%). In vergelijking met juli vorig jaar zijn er 1813 minder lopende WW-uitkeringen voor ICT'ers (-28,4%).

Toch geen trend?

Opvallend in de WW-cijfers over juli dit jaar is dat er ook weer sprake is van dalende instroom. In de maanden mei en juni was er ineens een lichte stijging in het aantal toegewezen WW-uitkeringen aan ICT'ers. Dit blijkt nu een kleine tijdelijke piek te zijn, en niet de voorbode van een aanhoudende toename.

De instroom aan WW-uitkeringen in juli bedroeg 326 stuks, wat 108 stuks minder (-24,9%) is dan in juni dit jaar. De instroom voor ICT-beroepen in juli ligt iets onder het niveau van mei. De uitstroom is dan ook weer flink gestegen: met 707 WW-uitkeringen, wat met 74 stuks is toegenomen ten opzichte van de voorgaande maand.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in