Loopbaan

Carriere
Wortell

Wortell weer beste ICT-werkgever

3 IT-organisaties in ranglijstlijst van Effectory.

Kennissessie bij Wortell © Wortell
29 januari 2019

3 IT-organisaties in ranglijstlijst van Effectory.

Nsecure, HSO en Wortell zijn de drie IT-organisaties die een plekje hebben weten te bemachtigen in de ranglijst met de beste werkgever van Nederland. Wortell is als enige IT-bedrijf nog in de race voor de eindoverwinning.

Wortell werd net als vorig jaar uitgeroepen tot branchewinnaar in de ICT, blijkt uit gegevens van Effectory, dat jaarlijks het Beste Werkgevers Onderzoek doet. “Wortell is de best scorende IT-organisatie en daarmee de branchewinnaar. Vorig jaar hadden we geen categorie IT, maar viel Wortell in de categorie zakelijke dienstverlening en scoorde het ook goed”, licht Suzanne Mancini van Effectory toe. HSO en Nsecure kwamen vorig jaar niet in de ranglijst met beste werkgevers voor.

Opvallend is het lage aantal ICT-bedrijven dat een plek wist te bemachtigen in de ranglijst. Ter vergelijking: in de bouw gaat het om 12 genomineerde werkgevers en in de sector energie, water en telecom gaat het om 5 bedrijven. Ook komen er opvallend veel zorg- en onderwijsinstellingen en gemeentes voor in de ranglijst van beste werkgevers. Mancini: “Ik heb geen specifieke geluiden gehoord dat IT-organisaties meer of juist minder aandacht schenken aan goed werkgeverschap dan eerdere jaren, volgens mij is dat ongeveer gelijk gebleven.” Doorgaans scoren ICT-bedrijven hoge ogen als het gaat om goed werkgeverschap, zeker als de vraag naar ICT’ers oploopt, zoals nu.

Goed werkgeverschap

De winnaars van 2018-2019 blinken volgens Effectory uit op diverse gebieden. Zo scoort de profitsector met name goed op klantgerichtheid. Beste Werkgevers scoren op dit gebied een 8,0, ten opzichte van een 7,1 bij organisaties zonder keurmerk. De non-profit sector piekt op verloopbestendigheid. Beste Werkgevers scoren een 8,4 op dit onderwerp, ten opzichte van een 7,2 bij organisaties zonder keurmerk. De zorgsector blinkt juist weer uit in bevlogenheid, deze medewerkers doen hun werk met passie. Beste Werkgevers in de zorg scoren hier een 8,4 op, bij organisaties zonder keurmerk is dit een 7.

Zes elementen

De branchewinnaars zijn beoordeeld op de zogenaamde Beste Werkgevers Score, die is gebaseerd op zes elementen: werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots & het benutten van talent. In het onderzoek van Effectory hebben bijna 450.000 medewerkers hun werkgever beoordeeld. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’, een onafhankelijk keurmerk voor goed werkgeverschap. “Het keurmerk is eerlijk, gratis en alleen te verdienen door een goede beoordeling van je eigen mensen”, aldus Mancini.

Op donderdag 7 maart wordt de landelijke winnaar bekendgemaakt. Effectory onthult dan wie van de branchewinnaars de hoogste score heeft gekregen en dus de Beste Werkgever van Nederland is.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
47
Reacties
KevinDurant35 17 februari 2020 02:52

Wooow! Great work! Also I am interested in IT.

Xavier M 15 februari 2020 03:14

How can one participate in the award?

Xavier | www.friscorepair.com

Andy 12 februari 2020 11:05

Hmm it looks like Wortell is where my nephew should look at getting a job. He's been doing IT for several years now but doesn't like the company he works for. Thanks for the article,I'll let him know about it. - https://www.fencingtoowoomba.com.au

Danrie 12 februari 2020 10:51

IT is really important in every company. It helps the business grow. I am glad to have read this post. Please continue to succeed. https://www.fortcollinsdeckbuilder.com

Jared Smith 04 december 2019 22:03

I second Hank. Very well worth my time to translate this article. Some really great information here!
Jared- <a href="http://www.borchersagsupply.com">AG Chemical Supplier</a>

Bop 02 februari 2019 22:28

Pff, ik ken dit soort 'uwwurts'.
Het bedrijf dat het meest zijn eigen personeel opstookt om op een knop te drukken wint.
Het is ook een beetje als al die wijn-medailles: er zijn er belachelijk veel, en ze zijn gewoon te koop.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.