Overslaan en naar de inhoud gaan

Winst voor Vodafone

Vodafone heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar winst geboekt. Vorig jaar was er in dezelfde periode nog een fors verlies, door een afboeking op de Indiase activiteiten. De telecomprovider verhoogde in een handelsbericht dinsdag de prognose voor heel het jaar.
App'en
© Pixabay CC0 Public Domain
App'en

De winst kwam in de eerste helft van het jaar uit op 1,2 miljard euro, tegen een verlies van 5 miljard euro een jaar eerder. Operationeel kwam het resultaat ruim 32 procent hoger uit, op 2 miljard euro.

Fusie met Ziggo van invloed

De omzet daalde juist 4,1 procent en bedroeg 23,1 miljard euro. De daling van de opbrengsten had onder meer te maken met Nederland, waar Vodafone is samengebracht met Ziggo en niet meer volledig in de boeken wordt meegerekend. Groei in Italië en het Verenigd Koninkrijk hielp de nadelige effecten van het afschaffen van roamingkosten weg te werken.

Vodafone wees er op dat de omzet in de meeste markten groei liet zien, als gevolg van de toegenomen vraag naar mobiele data. Ook de zakelijke tak groeide, mede dankzij een focus op clouddiensten. Ook bracht de telecomaanbieder zijn kosten omlaag. In India, waar Vodafone verlies lijdt, ziet het bedrijf signalen van marktstabilisatie.

In de tweede helft van het jaar investeert Vodafone verder in glasvezelinfrastructuur in Duitsland, Portugal en het Verenigd Koninkrijk.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in