Overslaan en naar de inhoud gaan

Winst Netflix loopt terug

Bij Netflix loopt de winst terug omdat de videostreaming-dienst naar eigen zeggen de laatste tijd veel geld heeft geïnvesteerd in films en series om het aanbod te verbreden. Wel heeft het Amerikaanse bedrijf in het afgelopen feestdagenkwartaal een recordaantal van 8,8 miljoen klanten binnengehaald.
Netflix
© CC0 - Pixaby.com
CC0 - Pixaby.com

Onder de streep hield Netflix een kwartaalwinst van 134 miljoen dollar over. Een kwartaal eerder ging het nog om 403 miljoen dollar en in het vierde kwartaal van 2017 bedroeg de nettowinst 186 miljoen dollar. Waarschijnlijk lukt het in het eerste kwartaal van dit jaar nog niet om weer op het oude niveau te komen. Netflix voorspelt voor deze periode een winst van 253 miljoen dollar.

Kenners vinden de cijfers tegenvallen en het aandeel Netflix ging donderdag in de zogeheten nabeurshandel in New York omlaag. Netflix groeit nog steeds erg hard, maar ook hier lijkt de rek er een beetje uit. Afgelopen kwartaal noteerde het bedrijf een omzetplus van 27 procent op 4,2 miljard dollar. Analisten vragen zich af of deze resultaten goed genoeg zijn om de aankomende concurrentie het hoofd te kunnen bieden. Rivalen Disney en WarnerMedia hebben aangekondigd met hun eigen streamingdiensten te komen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in