'Windows Vista presteert even goed als Windows XP'

11 september 2008
Met service pack 1 presteert Windows Vista even goed als Windows XP, stelt het Amerikaanse blad MaximumPC na tests met beide besturingssystemen.
Het blad testte Windows Vista zonder en met service pack 1 tegen Windows XP met service pack 3 op een systeem met Intel Q6600 quadcore-processor en 2 gigabyte geheugen, en concludeerde dat de verschillen nagenoeg verdwenen zijn.

Windows XP was wel in bijna alle tests nog iets sneller, maar de verschillen waren niet schokkend meer. Met name bij netwerkverkeer zijn de verschillen, die in de oorspronkelijke versie bij grote bestanden erg konden oplopen, geslonken tot enkele procenten. Bij verwerking van applicaties zijn de - in de regel niet schokkende - verschillen min of meer hetzelfde gebleven. Alleen bij ProShow en Quake4 laat Vista nog steeds  een grote achterstand zien van 10 tot 25 procent.  Bij Quake4 ligt dat aan gebrekkige ondersteuning van OpenGL-drivers, bij ProShow is de reden niet duidelijk.

Ondanks de verbeterde performance zien de redacteuren van het blad overigens weinig reden om te upgraden. Wie Windows Vista gebruikt, hoeft daar geen hartzeer van te hebben. Maar wie tot nog toe tot tevredenheid met Windows XP werkt, kan net zo goed op Windows 7 wachten, dat in 2010 op de markt komt, luidt de conclusie.
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.