Beheer

IT beheer
Windows 10 NEON

'Maak haast met migratie Windows 7'

Over drie jaar wordt Windows 7 niet meer beveiligd.

Windows 10 NEON © MSPoweruser
18 januari 2017

Over drie jaar wordt Windows 7 niet meer beveiligd.

Markus Nitschke, hoofd Windows bij Microsoft Duitsland, zette in een blog op een rijtje waarom het verstandig is voort te maken met de migratie naar Windows 10.

Voor Windows 7, dat uitkwam in 2009, wordt al sinds 2014 geen nieuwe functionaliteit meer ontwikkeld. Beveiligingsupdates zijn er nog wel, tot 14 januari 2020 - over drie jaar dus. Nitschke waarschuwt gebruikers echter om het niet op die datum aan te laten komen. Bekende argumenten die iedereen zich nog zou moeten herinneren van Windows XP passeren de revue: migratie kost altijd meer tijd dan je denkt, kostbare arbeidstijd gaat verloren aan telefoontjes naar de helpdesk, en met het verouderde OS kan je geen gebruik maken van sommige hardware en van de nieuwste generatie chips van Intel, AMD en Qualcomm

Windows 10 is veiliger

Het belangrijkste argument voor spoedige upgrade is echter veiligheid. Microsoft maakte vorige week bekend dat Windows 10 voordat het gepatcht werd al bestand was tegen uitbuiting van twee zero-day exploits die Russische hackers in oktober hadden ontdekt. Dat komt door de extra controles en sandboxes die in het systeem zijn ingebouwd. Het is daarom veel veiliger dan Windows 7, dat een inmiddels toch wel achterhaalde beveiligingsarchitectuur kent.

Uiteraard wil Microsoft iets doen aan de stabilisatie van het Windows-10-gebruik en de dalende PC-verkopen, maar wie nog Windows 7 gebruikt zou er goed aan doen de migratieplannen op orde te hebben.

Lees meer over
1
Reacties
R.J. Tuijnman 18 januari 2017 13:12

Tja, de meningen schijnen daaromtrent te verschillen: laatst weer een artikel ergens gelezen dat je maar beter zo lang mogelijk op W7 kon blijven.
We zijn inmiddels over en hoewel de overstap redelijk soepeltjes verliep was het geen onverdeeld genoegen. Met name het gezeur om het gebruik van Microsoft-Accounts maakt uitrollen erg lastig. Verder al die overbodige meuk die je er maar niet afkrijgt (3d Builder, Mine-dinges, CandyCrush, Solitaire, X-Box) maken W10 nou niet echt een feest voor de systeembeheerder...

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.