Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 7-fan, zet je schrap: Microsoft gaat drammerig doen

Microsoft gaat vanaf 15 januari een waarschuwing op het volledige scherm tonen bij vrijwel iedereen die nog Windows 7 als besturingssysteem gebruikt.
wanhoop
© CC0 - Pexels.com
CC0 - Pexels.com

De waarschuwing is onderdeel van de laatste gratis update met beveiligingspatches die het bedrijf op 14 januari naar Windows 7-gebruikers gaat sturen, signaleerde ZDNet. Vanaf dat moment zijn Windows 7-gebruikers vogelvrij wanneer zij niet hebben kunnen intekenen voor de betaalde beveiligingspatches die het bedrijf nog drie jaar gaat verstrekken.

Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers al een jaar lang met notificaties over het naderend einde van de ondersteuning van het besturingssysteem. Die notificaties waren echter klein en automatisch te verbergen voor degenen die ze niet wilden ontvangen.

De nieuwe notificatie is echt 'in your face' en wordt aan iedere Windows 7-gebruiker getoond, behalve op systemen die in 'kiosk'-modus zitten of onderdeel zijn van een 'domain', doorgaans computers in een professioneel bedrijfsnetwerk.

De notificatie heeft drie opties: Geef meer informatie, Herinner me later hieraan en opnieuw de mogelijkheid af te zien van verdere waarschuwingen. Wie het scherm gewoon wegklikt, blijft periodiek het waarschuwingsscherm zien.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in