Beheer

Windows
wanhoop

Windows 7-fan, zet je schrap: Microsoft gaat drammerig doen

Notificaties over beëindiging ondersteuning Windows 7 worden schermvullend.

© CC0 - Pexels.com Oladimeji Ajegbile
11 december 2019

Notificaties over beëindiging ondersteuning Windows 7 worden schermvullend.

Microsoft gaat vanaf 15 januari een waarschuwing op het volledige scherm tonen bij vrijwel iedereen die nog Windows 7 als besturingssysteem gebruikt.

De waarschuwing is onderdeel van de laatste gratis update met beveiligingspatches die het bedrijf op 14 januari naar Windows 7-gebruikers gaat sturen, signaleerde ZDNet. Vanaf dat moment zijn Windows 7-gebruikers vogelvrij wanneer zij niet hebben kunnen intekenen voor de betaalde beveiligingspatches die het bedrijf nog drie jaar gaat verstrekken.

Microsoft waarschuwt Windows 7-gebruikers al een jaar lang met notificaties over het naderend einde van de ondersteuning van het besturingssysteem. Die notificaties waren echter klein en automatisch te verbergen voor degenen die ze niet wilden ontvangen.

De nieuwe notificatie is echt 'in your face' en wordt aan iedere Windows 7-gebruiker getoond, behalve op systemen die in 'kiosk'-modus zitten of onderdeel zijn van een 'domain', doorgaans computers in een professioneel bedrijfsnetwerk.

De notificatie heeft drie opties: Geef meer informatie, Herinner me later hieraan en opnieuw de mogelijkheid af te zien van verdere waarschuwingen. Wie het scherm gewoon wegklikt, blijft periodiek het waarschuwingsscherm zien.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.