Beheer

Windows
Windows 11

Windows 11-update teruggetrokken na problemen met startmenu

Startmenu opende soms niet meer na update. 

© Microsoft
26 juli 2022

Startmenu opende soms niet meer na update. 

Microsoft heeft een update van Windows 11 teruggetrokken vanwege problemen met het startmenu. Het bedrijf kreeg naar eigen zeggen meldingen dat het startmenu na de update niet altijd goed meer werkte. 

De problemen deden zich voor na installatie van update KB5014668. Op een klein aantal apparaten bleek het na installatie van de update niet meer mogelijk om het startmenu te openen, zo meldt Microsoft op zijn eigen website. Zowel het aanklikken van de startknop als het indrukken van de Windows-toets op het toetsenbord had geen effect meer. 

Microsoft heeft daarom besloten om de update terug te trekken. Het bedrijf benadrukt dat het tot 24 uur kan duren voor de update overal teruggetrokken is. Wie de problemen sneller wil oplossen, kan proberen zijn computer opnieuw op te starten. Daardoor wordt de update mogelijk al sneller teruggerold. 

Enterprise-apparaten die de update in kwestie hebben geïnstalleerd en last hebben van het probleem, kunnen dit oplossen door een speciaal groepsbeleid te configureren. Hoe dat moet, legt Microsoft op een speciale pagina uit. 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.