Innovatie & Strategie

Windows
Panos Panay

Windows 11 krijgt standaard Spotify in nieuwe concentratie-app

Microsoft publiceert vast een teaser voor de app.

Panos Panay © Microsoft
9 augustus 2021

Microsoft publiceert vast een teaser voor de app.

In een poging mensen achter de computer zich minder te laten afleiden door omgevingsgeluiden - bij thuiswerken niet ongebruikelijk - introduceert Microsoft in Windows 11 een nieuwe app genaamd Focus Sessions. Onderdeel daarvan is een integratie met Spotify om muziek te kunnen selecteren die de omgevingsgeluiden moet overstemmen.

De app is nog in een pril stadium, want hij is nog geen onderdeel van de Windows 11-preview die in het Insiders-testprogramma  is verschenen. Maar Windows-baas Panos Panay is zo enthousiast dat hij er vast een Twitter-bericht aan wijdde.

De Focus Sessions wordt vermoedelijk een onderdeel van de klok die is geïntegreerd in het besturingssysteem, concludeert The Verge. De app stimuleert gebruikers om werk in kortere episodes van bijvoorbeeld een half uur op te delen met een korte pauze ertussen. Die aanpak moet de concentratie verbeteren. Panay zegt er in zijn tweet zelf veel aan te hebben, vooral in combinatie met de mogelijkheid zijn favoriete muziek af te spelen.

Microsoft werkt al langer samen met Spotify, nadat het bedrijf de stekker uit de eigen streamingdienst Groove Music had getrokken. Destijds werden de resterende klanten geadviseerd naar Spotify over te stappen. Ook zijn er Spotify-apps ontwikkeld voor zowel Windows als het Xbox-platform. Het is echter voor het eerst dat er ook een echte integratie gaat plaatsvinden van Spotify in het besturingssysteem.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.