Beheer

IT beheer
Windows 10X

'Windows 10X voert update in max 90 seconde uit'

Microsoft belooft dat het updaten van de speciale Windows 10 versie voor dual screens veel sneller verloopt.

Windows 10X © Microsoft
13 februari 2020

Microsoft belooft dat het updaten van de speciale Windows 10 versie voor dual screens veel sneller verloopt.

Microsoft doet een aantal aankondigingen rond het Windows 10X-besturingssysteem dat speciaal is ontworpen voor de nieuwe categorie apparaten met alleen twee schermen.

Het bedrijf is er volgens eigen zeggen in geslaagd met een nieuwe aanpak de tijd die nodig is om een update te installeren terug te brengen tot minder dan anderhalve minuut. De huidige versie van Windows 10 heeft daar nu vaak enkele minuten voor nodig.

De truc die Microsoft heeft toegepast zit in de volledige scheiding van het besturingssysteem van drivers en apps. Daardoor kunnen de wijzigingen aan het besturingssysteem veel sneller worden aangebracht tijdens het herstarten van het systeem, meldt The Verge op basis van een informatie die tijdens een dag voor ontwikkelaars werd georganiseerd.

Windows 10X is de nieuwe variant van het besturingssysteem voor dual screen en vouwbare apparaten met alleen een virtueel toetsenbord. Ontwikkelaars kunnen sinds gisteren aan de slag met een emulator voor Windows 10X om te zien of applicaties optimaal werken op de nieuwe hardware in combinatie met de daarop aangepaste Windows-variant.

Apps draaien op mix van 'cores'

Windows 10X kan gebruik maken van nieuwe eigenschappen van Intels Lakefield processors die bestaan uit een combinatie van grote en kleine 'cores'. Ontwikkelaars kunnen er dus voor kiezen dat hun apps optimaal presteren door ze op grote cores te laten uitvoeren voor maximale snelheid of op de kleine om de app zo min mogelijk energie te laten verbruiken.

Een van de grote veranderingen in Windows 10X is de wijziging van het Start-menu. De Live Tiles - de grote knoppen aan de rechterzijde van het Startmenu - zijn verdwenen. Ook introduceert Microsoft het gebruik van containers in Windows 10X zodat klassieke win32-apps gebruikt kunnen worden naast Universal Windows Apps (UWP) en Progressive Web Apps (PWA).

Om gebruik te maken van de emulator is het noodzakelijk in te tekenen op het Insider-testprogramma van Microsoft.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.