Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Windows 10X komt in lente van 2021’

Windows 10X, dat in eerste instantie voor dubbelscherms apparaten was bedoeld, wordt eerst uitgerold voor apparaten met een enkel scherm. Doel is om de eerste versie in de lente van 2021 uit te rollen. Dat schrijft Microsoft-watcher Mary-Jo Foley op basis van anonieme bronnen.
Windows 10X
© Microsoft
Microsoft

Windows 10X werd in eerste instantie speciaal ontwikkeld voor opvouwbare schermen. Afgelopen mei maakte Microsoft officieel bekend dat de ontwikkeling van het besturingssysteem nu toch wordt gefocust op enkele schermen. Volgens Chief Product Officer Panos Panay zou de Covid-19-pandemie de aanleiding zijn voor de veranderde aanpak. Foley begrijpt die uitleg, schreef ze eerder al.

Surface Neo uitgesteld

Volgens Foley komt Windows 10X voor dualscreen apparaten in de lente 2022. Het zou ook betekenen dat de Surface Neo-tablet, waar het besturingssysteem op gaat draaien, wordt uitgesteld tot dan. Windows 10X wordt in de lente van 2021 beschikbaar voor zakelijke gebruikers en onderwijsinstellingen.

Windows 10X is geen nieuw besturingssysteem. Het staat ook wel bekend onder de codenamen Lite of Santorini en is een variant op Windows 10. Het is een OS in modulaire vorm en met een nieuwe, simpele interface.

Eerder werd bekend dat in Windows 10X containers gebruikt kunnen worden zodat klassieke win32-apps kunnen draaien naast de Universal Windows Apps (UWP) en Progressive Web Apps (PWA). Volgens Foley zal die functionaliteit nog niet in de eerste versie van Windows 10X zitten. Zij denkt dat dit mist omdat Microsoft eerder al problemen had om win32-apps goed te laten presteren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in