Development

Windows
Windows 10 Startmenu

Windows 10 verschiet van kleur

Voor het eerst in 20 jaar geeft Microsoft het kleurenschema in Windows Console een opfrisbeurt.

4 augustus 2017

Voor het eerst in 20 jaar geeft Microsoft het kleurenschema in Windows Console een opfrisbeurt.

Het zal voor velen een detail zijn, maar het is toch opvallend: Microsoft besteedt eindelijk weer eens aandacht aan zijn Windows Console.

Die Windows Console is wat je te zien krijgt als je de commandoregel opent. Dat is iets wat de meeste Windows-gebruikers niet vaak zullen doen; als het goed is heb je die als doorsnee gebruiker helemaal niet nodig. Maar de Console geeft wel meer controle over de werking van het besturingssysteem, en is wordt om die reden wel gebruikt door mensen die hun systeem meer naar eigen hand willen zetten. En bij problemen ben je soms ook veroordeeld tot een duik in de Console.

Dat relatief geringe gebruik heeft er kennelijk bij Microsoft voor gezorgd dat verbeteringen een lage prioriteit hebben. Maar met de komende update van Windows 10 komt er dan toch eentje. Microsoft pakt de leesbaarheid aan door het opfrissen van het kleurenschema. Dat ziet er zo uit:

Windows 10 kleurenschema

Die verbetering krijg je niet automatisch, althans niet meteen. Om de verbeterde kleuren te genieten, moet je een schone installatie doen, omdat upgrades de instellingen op je systeem proberen te bewaren. Microsoft werkt nog aan een tooltje waarmee je het kleurenschema kunt aanpassen na een upgrade.

Lees meer over
1
Reacties
Bop 10 augustus 2017 13:52

Het eerste wat ikzelf altijd deed is die vreselijk onergonomische ouderwetse (maar voor sommige mensen neo retro 'hippe') zwarte achtergrond met witte letters om te zetten naar precies het omgekeerde.

Onbegrijpelijk dat sommige mensen juist voor zo'n kleurschema kiezen in allerlei applikaties.
Vet koel ofzo, met vierkante ogen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.