Beheer

Windows
Windows 10 installeren

Windows 10 is op de helft

De mislukking op de telefoonmarkt smoort Microsofts ambities.

© CC BY 2.0,  quapan
12 mei 2017

De mislukking op de telefoonmarkt smoort Microsofts ambities.

1 miljard apparaten binnen twee tot drie jaar. Die ambitie sprak Microsoft uit bij de introductie van Windows 10. Dat wordt bij lange na niet gehaald.

Op de Build-conferentie maakte Microsoft bekend dat de teller nu op 500 miljoen staat. Dat is een gezonde groei. De eerste 9 maanden scoorde Windows 10 300 miljoen installaties. Dat was met name te danken aan de mogelijkheid om gratis te upgraden van Windows 7 en 8.1. Daar zijn dus in pakweg 13 maanden 200 miljoen bijgekomen. Dat is niet voldoende om de ambitie waar te maken, maar maakt Windows 10 wel de zich het snelst verspreidende Windows-variant ooit.

Windows 10 slaat niet aan op mobiele markt

Een belangrijke reden voor het niet-halen van de ambitie is het gebrek aan succes op de mobiele markt. Microsoft had verwacht de mobiele variant van Windows 10 met ten minste 50 miljoen stuks per jaar te kunnen afzetten. Daar is nagenoeg niets van terecht gekomen.

Overigens kun je Windows 10 nog steeds gratis downloaden, ook al is de actie formeel beëindigd. De instructies vind je op Microsofts site voor software-downloads.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.