Beheer

Windows 10 krijgt 10 jaar gratis updates

20 juli 2015
Microsoft heeft 'de levensduur van een pc' gespecificeerd als 10 jaar.

De afgelopen weken was er veel commotie over hoe lang Microsoft nu updates bleef verstrekken op een  licentie van Windows 10. Bij eerdere vragen hierover hield Microsoft het aldoor op 'gedurende de levensduur van de pc'. In de meeste gevallen is een pc wel afgeschreven na een jaar of vijf tot zeven, maar vooral onder degenen die zelf pc bouwen is door een voortdurende upgrade van de hardware niet duidelijk wat de levensduur van de computer is. Er gingen zelfs geruchten dat Microsoft slechts twee tot vier jaar gratis ondersteuning zou geven.

Microsoft heeft van het weekend zijn licentiepagina aangepast om daar ook Windows 10 bij te vermelden. Daarop staat nu te lezen dat Microsoft vasthoudt aan zijn 10 jaar-beleid. De licenties die op 29 juli worden uitgegeven, krijgen 5 jaar reguliere support. Vervolgens is er nog een periode van 5 jaar waarin extended support wordt gegeven, dus tot oktober 2025.

Het blijft echter onduidelijk hoe Microsoft in de nabije toekomst het begin van de supportperiode gaat bepalen. Bij voorgaande versies was er altijd een duidelijk moment waarop de nieuwe hoofdversie werd uitgegeven. Met de nieuwe aanpak, waarbij Windows steeds geleidelijk evolueert, zijn er niet van dergelijk momenten. Het ligt ook niet voor de hand dat Microsoft kiest voor het moment dat de Windows-versie voor het eerst wordt geïnstalleerd op een computer, aangezien het bedrijf er voor kiest om alle licenties de eind juli worden uitgegeven te ondersteunen tot oktober 2025.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.