Beheer

Windows 10

Windows 10 gepush zat? Hier is gratis Never10

© CC0 Public Domain
29 maart 2016
Niet overstappen op Windows 10 kan een heel overwogen beslissing zijn met valide argumenten. Je moet echter wel heel alert zijn wil, Microsoft in een onbewaakt ogenblik de ongewenste upgrade toch in gang zetten. Maar er is nu een makkelijke oplossing.

Gibson Research heeft een tooltje dat pc-gebruikers op een eenvoudige manier het beheer geeft over het automatische upgradeproces van Windows 7 of 8.1 naar Windows 10. Steve Gibson, de ontwikkelaar achter het bedrijf, stelt het Never10-tooltje gratis ter beschikking.

Het voordeel is dat de eindgebruiker niet zelf in de registry hoeft te duiken om de blokkade in te stellen en zich daar mogelijk meer ellende mee op de hals haalt dan de bedoeling was. Ook is het weer opheffen van de blokkade net zo makkelijk als het instellen.

Hoewel Gibson het tooltje Never10 heeft genoemd, is de werking eigenlijk veel breder. Het gereedschap voorkomt dat wat voor software dan ook zichzelf kan installeren op de betreffende pc. Overigens is Never10 niet het enige gereedschap om Windows 10 buiten de pc te houden. Ook GWX Control Panel is met dat doel ontworpen.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.