Beheer

Windows
Terry Myerson

Windows 10 feitelijk de laatste Windows-versie

Terry Myerson © Microsoft
22 januari 2015
Groot nieuws voor Windows-ontwikkelaars: de vraag op welke Windows-versie iemand draait, wordt vanaf Windows 10 zinloos!

Die precisering van Microsofts plannen gaf Terry Myerson op het Windows-blog na de grote annonceringen van gisteravond. Daarbij werd al duidelijk dat Microsoft Windows 10 gratis zal zijn voor bestaande klanten met Windows 8.1, Windows Phone 8.1 en Windows 7 die binnen een jaar overstappen.

In zijn blog stelt Myerson expliciet, dat het hierbij om meer gaat dan een eenmalige upgrade: "Als een Windows-apparaat eenmaal geüpgrade is naar Windows 10, houden we het courant tijdens de gehele ondersteunde levensduur van het apparaat - zonder kosten. Met Windows 10 zal de beleving in de loop der tijd evolueren en beter worden. We zullen nieuwe functies leveren als ze klaar zijn, en ze niet opsparen voor de volgende release. We denken aan Windows als een Service - er is feitelijk alle reden om Windows over een paar jaar als één van de grootste internetdiensten op deze planeet te beschouwen."

Keus in updateregime voor zakelijke klanten

Microsoft maakt twee voorbehouden. De eerste is dat de hardware wel gekwalificeerd moet zijn. Wat dat precies betekent is onduidelijk.

De tweede is dat voor de zakelijke markt desgewenst een ander regime zal gelden. Zakelijke klanten kunnen ervoor kiezen mee te draaien in het update- en verbetertempo dat voor de consumentenmarkt geldt. Maar zakelijke klanten die bang zijn dat daardoor hun applicaties onbruikbaar worden, kunnen ervoor kiezen bij updates alleen de beveiligings- en kritieke aanpassingen te installeren. Het is ook mogelijk een mix van deze aanpakken te hanteren, zodat alle systemen buiten de bedrijfskritische systemen wel profiteren van de innovaties in Windows.

Lees veel meer over de aankondigingen die Microsoft gisterenavond deed tijdens
Windows 10: the Next Chapter

Microsoft: Gratis Windows 10 moet oude versies snel vervangen

Spartan vervangt IE met revolutionaire functies

Microsoft stort zich op hologrammen met HoloLens-bril

Microsoft introduceert intelligent scherm voor groepsgebruik

 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.