Innovatie & Strategie

Windows
Windows 95

Windows 10 doet Windows 95-iconen de deur uit

Visuele vernieuwing van Windows 10 breekt met het verre verleden.

10 mei 2021

Visuele vernieuwing van Windows 10 breekt met het verre verleden.

Windows 10 krijgt een flinke verjonging qua uiterlijk en werkt daarmee een reeks klassieke iconen uit het besturingssysteem. De herziening van de user interface (UI), wat de projectnaam Sun Valley heeft, vervangt iconen voor OS-elementen die stammen uit het tijdperk van Windows 95.

Uitgelekte details van een aankomende build van Windows 10 tonen de herziening en vervanging van diep ingebouwde iconen voor onder meer diskettestations, internetverbindingen, printers, geheugen(chips), en netwerkschijven. Het schrappen van de klassieke Windows 95-iconen is opgemerkt door technieuwssite Windows Latest.

Verjongingskuur, voor jonger publiek?

De visuele verandering voor Windows 10 omvat meer dan alleen de oude iconen voor onderdelen van het besturingssysteem. Deze afbeeldingen zijn aanwezig in het Shell32.dll-bestand, wat in de System32-map van de Windows-installatiemap staat. Sommige van de nieuwe iconen zijn een flinke verandering, maar andere brengen slechts een subtiele verandering.

Het is nog niet bekend wanneer 'Sun Valley' af is en naar eindgebruikers wordt uitgerold. Naar verwachting gebeurt dat later dit jaar in de tweede grote update voor Windows 10: de zogeheten 21H2-release. Microsoft brengt grofweg elk half jaar een grote nieuwe release uit van zijn besturingssysteem, die voorheen dan de lente- en de herfst-update werden genoemd.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.