Management

Branche
wetransfer

WeTransfer staakt beursgang vanwege onrustige markt

Techaandelen krijgen rake klappen, Nederlandse datadeeldienst deinst terug.

27 januari 2022

Techaandelen krijgen rake klappen, Nederlandse datadeeldienst deinst terug.

Techbedrijf WeTransfer ziet af van zijn beursgang in Amsterdam aanstaande vrijdag vanwege de onrustige marktomstandigheden op de aandelenbeurzen. De beurskoersen zijn de afgelopen tijd hard gedaald door zorgen bij beleggers over een sterk stijgende rente in de Verenigde Staten tegen de hoge inflatie.

Met name aandelen in techbedrijven kregen daardoor rake klappen. WeTransfer kondigde eerder deze maand aan naar het Damrak te willen. De Nederlandse onderneming met de gelijknamige digitale verstuurdienst van bestanden mikte daarbij op een beurswaarde tot 716 miljoen euro. Met de opbrengst van de plaatsing van nieuwe aandelen wilde WeTransfer verder groeien, bijvoorbeeld door overnames te doen. Andere online-datadiensten hebben zich van sec cloudopslag en bestandsdeling doorontwikkeld naar ook apps om gedeelde documenten te bewerken.

Nederlandse startup

WeTransfer specialiseert zich in het versturen van grote bestanden voor klanten. Zij krijgen daarvoor tijdelijke ruimte op de servers van WeTransfer waar de bestanden kunnen worden geplaatst. De ontvanger krijgt een downloadlink. In 2018 kondigde WeTransfer's CEO Gordon Willoughby aan binnen drie jaar een beursnotering voor te bereiden. Willoughby stelde toen met de beursgang de positie op de internationale markt te zullen uitbreiden.

Het bedrijf begon in 2009 als Nederlandse startup en heeft kantoren in Amsterdam en Venice, een stad in de buurt van Los Angeles. De inkomsten haalt WeTransfer uit advertenties die worden getoond tijdens de up- of downloadtijd van gedeelde bestanden. Ook biedt het bedrijf een betaalde versie van zijn dienst. Gebruikers kunnen daarmee bestanden groter dan 2 gigabyte 'versturen'.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.