Loopbaan

Carriere

Werkloosheid IT in 2015 naar recordhoogte

3 februari 2016
Het aantal werkloze IT-professionals in ons land is in 2015 toegenomen met meer dan 16 procent. Met een aantrekkende vraag naar IT’ers betekent dat dat de kloof op de IT-arbeidsmarkt in rap tempo groeit.
Uit gegevens van het UWV WERKbedrijf blijkt dat Nederland op de laatste dag van 2015 maar liefst 21.149 werkloze automatiseerders telde. Nog nooit was het aantal IT’ers zonder baan zo hoog. Een jaar geleden waren er nog 18.206 niet-werkende IT-professionals geregistreerd als werkzoekend. Dat komt neer op een toename van ruim 16,1 procent in een jaar tijd.

De werkloosheid in de IT heeft dus een recordhoogte bereikt, terwijl het aantal IT-vacatures eveneens ongekend hoog is. Gedurende 2015 zijn er meer vacatures online geplaatst voor IT’ers dan in welk jaar ook, constateert iSense. De grootste vraag gaat - zoals dat de afgelopen jaren al het geval was - uit naar programmeurs. Vooral de vraag naar software ontwikkelaars binnen Java-, PHP- en .NET-omgevingen blijft stijgen. Voor 2016 ligt een nieuw record in het verschiet, verwacht iSense.

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.