Loopbaan

Carriere
werk

Werkgelegenheid in ICT groeit harder dan gemiddeld

Vorige maand 1900 banen erbij in sector informatie en communicatie.

11 augustus 2017

Vorige maand 1900 banen erbij in sector informatie en communicatie.

De werkgelegenheid in Nederland groeide in de maand juli 2017met 10.400.banen, waarvan 1900 in de sector Informatie en Communicatie.

Deze sector bevat de gegevens van uitgeverijen, radio- en tv, telecommunicatie en (dienstverlening op het terrein van) informatie en informatietechnologie. Aangezien er bij uitgeverijen en radio en tv al enige tijd hoofdzakelijk banen verdwijnen, is het merendeel van de nieuwe banen toen te schrijven aan de IT-sector.

Dat blijkt uit het Werkgelegenheidsrapport van ADP Nederland, geproduceerd door het ADP Research Institute in samenwerking met Moody’s Analytics. Het rapport is gebaseerd op actuele data over aantallen medewerkers en geeft de maandelijkse ontwikkeling weer van de totale werkgelegenheid, gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.

Groei vlakt iets af

“De sector Informatie en Communicatie blijft groeien. In juli kwamen er 1900 banen bij, in juni waren dat er 2200, na een banengroei van 2500 in de maand mei. De groei in de sector gaat sneller dan de algemene trend”, zegt Ahu Yildirmaz, directeur van het ADP Research Institute.

De werkgelegenheid groeide de afgelopen maand het hardst in de sector zakelijke dienstverlening (+10.000 banen), gevolgd dor de sector waaronder ICT valt – Informatie en Communicatie – (+1900 banen). Verder was er ook werkgelegenheidsgroei in de sector bouw (+1000 banen). In de sectoren Industrie en Handel, Transport & Horeca was er sprake van stabilisatie, terwijl de werkgelegenheid kromp in de sectoren Energie & nutsbedrijven (-500 banen), Financiële Dienstverlening (-200 banen) en Overige sectoren (-1800 banen).

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.