Beheer

Security

Weinig verstuurde bestanden zijn versleuteld

17 april 2013
Slechts 1 op de 3 Nederlandse bedrijven versleutelt bestanden die verstuurd worden via WAN-verbindingen tussen locaties en datacentra.

Terwijl in elk geval een kwart van de Nederlandse bedrijven in de afgelopen anderhalf jaar een toename heeft opgemerkt van het aantal incidenten op het gebied van netwerk- en informatiebeveiliging, beschermt slechts een minderheid gegevens die verstuurd worden door middel van encryptie. Dat blijkt uit onderzoek van Vanson Bourne in opdracht van netwerkleverancier Ciena. Voor het onderzoek werden 400 ICT-beslissers ondervraagd uit Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Nederland doet het relatief goed

Een lichtpuntje is dat Nederland na Duitsland wel het hoogste percentage bedrijven telt dat gegevens versleutelt. In Groot-Brittannië bijvoorbeeld doet maar een kwart van de bedrijven dit. Bovendien heeft 31 procent van de Nederlandse respondenten die dat nu nog niet doen zich voorgenomen dit wel te gaan doen.

Wel blijkt uit het onderzoek dat bijna 90 procent van de ondervraagde bedrijven in elk geval een vorm van encryptie gebruikt. Daarbij is vooral encryptie van apparatuur en van bedrijfsgegevens op de applicatielaag favoriet: respectievelijk 53 en 48 procent gebruikt deze technieken.

Encryptie van bestanden tijdens hun overdracht (in-flight encryptie) is een belangrijk onderdeel van een grondige beveiligingsaanpak. Daarnaast zou volgens Ciena ook gezorgd moeten worden voor serverbeveiliging en encryptie van gegevens in opslag.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.