Beheer

Privacy
Facebook

'Weer privacyschandalen bij Facebook'

Instagram-lek door Chtrbox uit Mumbai zorgt ervoor dat gegevens van influencers en bekendheden op straat komen.

© Facebook
21 mei 2019

Instagram-lek door Chtrbox uit Mumbai zorgt ervoor dat gegevens van influencers en bekendheden op straat komen.

Facebook is opnieuw in opspraak geraakt door gelekte gegevens. Persoonlijke gegevens van miljoenen Instagram-influencers en bekendheden blijken door een Indiaas bedrijf te zijn verzameld, meldt de Amerikaanse techsite Techcrunch.

Het Instagram-lek werd veroorzaakt door het bedrijf Chtrbox uit Mumbai dat de gegevens, waaronder e-mailadressen en telefoonnummers, verzamelde. Die bewaarde het bedrijf op een onbeveiligde server, waar een beveiligingsonderzoeker ze ontdekte. Nadat Techcrunch Chtrbox had benaderd, verdwenen de gegevens van de server.

Speciale deals

Daarnaast is bekend geworden dat Facebook volgens nieuwssite The Intercept zelf allerlei data over zijn gebruikers aan bevriende telecomaanbieders heeft gegeven. Het socialemediabedrijf verzamelde data over onder meer de locaties waar gebruikers zich bevonden, hun interesses en groepen waar ze lid van waren. Die bood Facebook aan aan ongeveer honderd telecomaanbieders in zo'n vijftig landen in ruil voor speciale deals.

Lees meer over
1
Reacties
M. Commandeur 22 mei 2019 22:51

En de voetbalvereniging maar tobben over de AVG ...
Ondertussen gooit Facebook álle data van z'n leden (ook nederlandse) over de schutting van elk bedrijf dat genoeg betaald.
Wie durft Facebook af te sluiten in afwachting van z'n vonnis?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.