Loopbaan

Carriere
Developer

Weer iets minder ICT'ers ingestroomd in de WW

Uitstroom wel minder dan in juni. 

16 september 2021

Uitstroom wel minder dan in juni. 

Niet alleen de daling in het aantal lopende WW-uitkeringen voor ICT'ers, maar ook die in de instroom in de WW zet door. Dat blijkt uit cijfers van het UWV. Voor de tweede maand op rij neemt de instroom in de WW af, al gaat het in augustus wel om een zeer lichte daling. Het aantal lopende uitkeringen neemt al sinds juli 2020 af. 

In totaal werden er in augustus 317 nieuwe WW-uitkeringen uitgegeven aan ICT'ers, negen minder dan in juli. Ten opzichte van een jaar eerder is echter wel sprake van een veel grotere daling, aldus het UWV. In augustus 2020 werden namelijk nog 225 uitkeringen meer toegewezen aan ICT'ers.

Ook het totaal aantal lopende uitkeringen is opnieuw gedaald. In augustus liepen er 4.443 WW-uitkeringen voor ICT'ers, 128 minder dan in juli dit jaar. Ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder is het aantal lopende uitkeringen in augustus zelfs met 28,7% afgenomen. 

De meeste lopende uitkeringen zijn nog altijd voor hbo-geschoolde ICT'ers, namelijk 1.100. 1.011 uitkeringen zijn voor ICT'ers met een mbo 2-, 3- of 4-diploma. Verder lopen er 2.177 uitkeringen voor ICT'ers tussen de 27 en 50 jaar en 2.031 voor 50-plussers.

Uitstroom ook gedaald

Opvallend is dat ook de uitstroom weer afgenomen is, na een eenmalige stijging in juli. In augustus weden 536 WW-uitkeringen voor ICT'ers stopgezet, 171 minder dan in juli. En ook ten opzichte van augustus 2020 is er sprake van een daling, namelijk van 31,4%. 

Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.