Juridische zaken
Walibi achtbaan

Walibi gaat toch geen aangifte doen tegen ontwikkelaar die datalek meldde

Het pretpark was van plan aangifte te doen tegen de 'afperser'.

Walibi achtbaan © Walibi
18 oktober 2019

Het pretpark was van plan aangifte te doen tegen de 'afperser'.

Een ontwikkelaar die een datalek meldde bij Walibi Holland en vroeg om vrijkaarten, hoeft niet bij de politie langs te komen. Walibi dreigde eerder deze week aangifte te doen tegen de man omdat hij het pretpark zou afpersen. Na excuses van de ontwikkelaar is die aangifte van tafel.

De ontwikkelaar, Jan van Kampen, meldt op Twitter dat de directrice van Walibi Holland hem gemaild heeft. Hij zegt dat zijn excuses geaccepteerd zijn en dat er daarom toch geen aangifte wordt gedaan. Die excuses maakte de ontwikkelaar woensdag in een open brief aan Walibi op zijn website, nadat het pretpark bekendmaakte aangifte te doen van afpersing.

Datalek ruilen voor kaartjes

Van Kampen mailde Walibi onlangs over een datalek met als onderwerp 'Datalek ruilen voor kaartjes?' Naar eigen zeggen omdat hij bij een eerdere melding van een datalek gratis kaartjes voor het park en spookhuizen aangeboden kreeg. Daarna hoorde hij niets meer en kreeg hij ook geen toegangskaarten. Tickets kosten afhankelijk van de dag tussen de 27,50 en 39,50 euro per stuk.

Walibi doet volgende keer wel aangifte

De vraag om gratis kaartjes was volgens de ontwikkelaar 'niet meer dan een knipoog' en absoluut geen poging tot afpersing. Walibi neemt daar nu genoegen mee, waar Van Kampen blij mee is. Over de werkwijze van het pretpark is hij echter niet te spreken. De ontwikkelaar noemt Walibi's reactie 'mega extreem' en de manier van communiceren met 'nul sympathie, zelfreflectie of relativering'. Van Kampen stelt dat de directrice haar mail afsluit met: "echter, de politie is volledig op de hoogte en aangifte vindt na een volgende keer wel degelijk plaats. Wij gaan ervan uit dat het zover niet komt."

Omdat Van Kampen naar eigen zeggen onterecht wordt uitgemaakt voor een afperser, staat hij open voor 'iemand die slimme dingen te zeggen heeft over smaad en laster'. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.