Overslaan en naar de inhoud gaan

Walibi gaat toch geen aangifte doen tegen ontwikkelaar die datalek meldde

Een ontwikkelaar die een datalek meldde bij Walibi Holland en vroeg om vrijkaarten, hoeft niet bij de politie langs te komen. Walibi dreigde eerder deze week aangifte te doen tegen de man omdat hij het pretpark zou afpersen. Na excuses van de ontwikkelaar is die aangifte van tafel.
© Walibi
Walibi

De ontwikkelaar, Jan van Kampen, meldt op Twitter dat de directrice van Walibi Holland hem gemaild heeft. Hij zegt dat zijn excuses geaccepteerd zijn en dat er daarom toch geen aangifte wordt gedaan. Die excuses maakte de ontwikkelaar woensdag in een open brief aan Walibi op zijn website, nadat het pretpark bekendmaakte aangifte te doen van afpersing.

Datalek ruilen voor kaartjes

Van Kampen mailde Walibi onlangs over een datalek met als onderwerp 'Datalek ruilen voor kaartjes?' Naar eigen zeggen omdat hij bij een eerdere melding van een datalek gratis kaartjes voor het park en spookhuizen aangeboden kreeg. Daarna hoorde hij niets meer en kreeg hij ook geen toegangskaarten. Tickets kosten afhankelijk van de dag tussen de 27,50 en 39,50 euro per stuk.

Walibi doet volgende keer wel aangifte

De vraag om gratis kaartjes was volgens de ontwikkelaar 'niet meer dan een knipoog' en absoluut geen poging tot afpersing. Walibi neemt daar nu genoegen mee, waar Van Kampen blij mee is. Over de werkwijze van het pretpark is hij echter niet te spreken. De ontwikkelaar noemt Walibi's reactie 'mega extreem' en de manier van communiceren met 'nul sympathie, zelfreflectie of relativering'. Van Kampen stelt dat de directrice haar mail afsluit met: "echter, de politie is volledig op de hoogte en aangifte vindt na een volgende keer wel degelijk plaats. Wij gaan ervan uit dat het zover niet komt."

Omdat Van Kampen naar eigen zeggen onterecht wordt uitgemaakt voor een afperser, staat hij open voor 'iemand die slimme dingen te zeggen heeft over smaad en laster'. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in