Overslaan en naar de inhoud gaan

W3C staakt werk aan XHTML 2

Het World Wide Web Consortium (W3C) stopt eind dit jaar met de verdere ontwikkeling van XHTML 2. Het wil daarmee meer ruimte creëren voor de afronding van de HTML 5-specificatie.
Stop
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

XHTML is sinds eind vorige eeuw in ontwikkeling. Van de op XML gebaseerde versie van HTML is in de loop der tijd onder andere een versie 1.0 en XHTML Modularisation opgeleverd. Op dit moment werkt de XHTML 2 Working Group van het W3C aan een versie die ondersteuning voor mobiele toepassingen en voor internationalisatie biedt.

Met het gelijktijdig werken aan XHTML 2 en HTML 5, die elkaar deels overlappen, ontstond echter verwarring in de markt, verklaarde Ian Jacobsen, een vertegenwoordiger van het W3C, tegenover Infoworld. Bovendien is het W3C tot de conclusie gekomen dat de markt voor XHTML 2 beperkt van omvang zal zijn. Dat geldt niet voor HTML 5 met zijn ondersteuning van multimedia voor browsertoepassingen. Daarom wil het W3C de inspanningen concentreren op HTML 5.

XHTML 2 zal geen W3C-standaard worden. Maar de XHTML-producten die al zijn opgeleverd, zullen niet verdwijnen. Een deel van het werk, waaronder HTML serialization, wordt ondergebracht in HTML 5. Andere producten leven zelfstandig voort. Het W3C geeft op zijn website een overzicht van de toekomst van XHTML.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in