Management

Governance
Donald Trump

VS willen ban op spionagetelecom

Amerikaanse bedrijven mogen geen zaken meer doen met Huawei.

Donald Trump © CC BY 2.0 - Flickr.com Gage Skidmore
15 mei 2019

Amerikaanse bedrijven mogen geen zaken meer doen met Huawei.

De Amerikaanse president Donald Trump gaat per decreet een verbod instellen op het gebruik van spionagetelecom. Dat meldt het Amerikaanse persbureau Reuters op basis van vertrouwelijke bronnen. 

Het verbod betekent dat Amerikaanse bedrijven geen zaken meer mogen doen met telecomgiganten als Huawei. Dit bedrijf wordt in verband gebracht met spionage van de Chinese overheid.

Als Trump het decreet tekent, zet dat de broze relatie met China nog verder onder druk. De Verenigde Staten voert al maanden een handelsoorlog met China. De Amerikanen verhoogden afgelopen week heffingen op zo'n 200 miljard dollar aan Chinese goederen en overwegen nog eens invoertarieven op zo'n 300 miljard dollar aan producten. De Chinezen sloegen terug door importtarieven op zo'n 60 miljard dollar aan Amerikaanse goederen per 1 juni te verhogen.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
2
Reacties
Peter Mul 15 mei 2019 13:54

Natuurlijk zijn de US burgers de eersten die hiervan de pijn gaan voelen, echter de ondernemers in China zullen snel uitwijken naar andere productie landen, hun productie verder optimaliseren, hun winstmarges verlagen en zoveel als mogelijk de overvloed aan tussenpersonen verminderen.

Vanuit het verleden hebben we kunnen leren dat Japanse ondernemers, die in de jaren 70 ongeveer hetzelfde overkwam als nu de Chinezen, massaal en blijvend hun assemblage fasciliteiten naar Europa en de US verlegden.

Dat is in het Chinese export conflict beslist ook het einddoel van Trump, tot nu toe de beste President die de VS sinds WW2 gehad heeft.

Pieter 15 mei 2019 13:46

Ja, want spioneren mogen alleen de Amerikanen!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.