Krzanich

Vrouwen in de IT blijft moeilijk, zegt Intel-baas

CEO Brian Krzanich schetst somber beeld

Brian Krzanich © Intel
21 oktober 2016

CEO Brian Krzanich schetst somber beeld

"Het valt beslist niet mee om voldoende vrouwen aan het werk te krijgen in de IT-wereld", zegt Intel CEO Brian Krzanich. Hij sprak tijdens de bijeenkomst Grace Hopper Celebration of Women in Computing.

Intel begon al in januari vorig jaar met een uitgebreid plan om meer vrouwen en minderheden in dienst te nemen. Voor alle plannen werd een bedrag van 300 miljoen dollar uitgetrokken, maar het succes was maar mondjesmaat.

"Ik heb zelf het salaris van de managers afhankelijk gemaakt van het aantal vrouwen dat ze in dienst konden nemen. Dat hielp wel weer, maar ook maar een klein beetje", aldus Krzanich. Werknemers die de aandacht wisten te vestigen op vrouwen, minderheden of veteranen voor een bepaalde vacature konden daarmee een bonus van 4000 dollar in de wacht slepen.

Volgens Krzanich is Intel op de goede weg om de 'gender gap' te sluiten, maar daarmee is het probleem nog niet uit de wereld geholpen. "Ik zie gewoon dat mensen liever met een man willen werken dan met een vrouw. Ze zeggen het niet, maar hun lichaamstaal verraadt ze. En er is een ingebakken vooroordeel dat een 'computertechnicus' een man is. Zet een vrouw op die plaats en je hebt een probleem.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.