Overslaan en naar de inhoud gaan

Vrees voor banenverlies bij Proximus

Het Belgische telecombedrijf Proximus gaat de kosten 'optimaliseren'. Dat zei het bedrijf bij de goedkeuring van het budget voor dit jaar en de plannen voor de komende drie jaar. Vakbond ACOD vreest dat er tot wel 2000 banen verloren gaan bij die kostenbesparingen.
Ontslagen

Er zijn in totaal 12.000 voltijdsbanen bij Proximus, dat de komende drie jaar gaat inzetten op digitalisering van het bedrijf. Met die versnelling wil het bedrijf zich voorbereiden op de toekomst. Volgens Proximus werd in het kader van de digitaliseringsstrategie ook gepraat over kostenbesparingen. Proximus zou zo efficiënter moeten gaan werken 'in een steeds moeilijkere marktomgeving'.

ACOD reageerde op geruchten over het mogelijke banenverlies. Volgens de socialistische vakbond is de reorganisatie het gevolg van een beslissing van de regering om de telecommarkt in België open te stellen voor een vierde speler. Volgens Belgische media moet topvrouw Dominique Leroy woensdag bij premier Charles Michel uitleg komen geven over de saneringsplannen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in