Loopbaan

Carriere
ontslag

Vrees voor banenverlies bij Proximus

Mogelijk 2000 banen weg door kostenbesparingen.

9 januari 2019

Mogelijk 2000 banen weg door kostenbesparingen.

Het Belgische telecombedrijf Proximus gaat de kosten 'optimaliseren'. Dat zei het bedrijf bij de goedkeuring van het budget voor dit jaar en de plannen voor de komende drie jaar. Vakbond ACOD vreest dat er tot wel 2000 banen verloren gaan bij die kostenbesparingen.

Er zijn in totaal 12.000 voltijdsbanen bij Proximus, dat de komende drie jaar gaat inzetten op digitalisering van het bedrijf. Met die versnelling wil het bedrijf zich voorbereiden op de toekomst. Volgens Proximus werd in het kader van de digitaliseringsstrategie ook gepraat over kostenbesparingen. Proximus zou zo efficiënter moeten gaan werken 'in een steeds moeilijkere marktomgeving'.

ACOD reageerde op geruchten over het mogelijke banenverlies. Volgens de socialistische vakbond is de reorganisatie het gevolg van een beslissing van de regering om de telecommarkt in België open te stellen voor een vierde speler. Volgens Belgische media moet topvrouw Dominique Leroy woensdag bij premier Charles Michel uitleg komen geven over de saneringsplannen.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.