Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
Volkswagenfabriek

'Volkswagen investeert in AI-startup'

Investering in technologiepartner van Ford lijkt nieuwe stap in samenwerking rond autonoom rijden.

© Volkswagen
12 juli 2019

Investering in technologiepartner van Ford lijkt nieuwe stap in samenwerking rond autonoom rijden.

De Duitse automaker Volkswagen investeert een aanzienlijk bedrag in een samenwerkingspartner van zijn Amerikaanse branchegenoot Ford Motor voor autonoom rijden. Die start-up, Argo AI, wordt daarmee gewaardeerd op 7 miljard dollar.

Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

Samenwerking

Met de investering breiden Volkswagen en Ford hun bestaande samenwerking uit. De twee autoconcerns sloten begin dit jaar al een deal op het vlak van bedrijfsauto's. Naar verluidt doen ze hun nieuwe plannen vrijdag uit de doeken. Volkswagen maakt tijdens die presentatie naar verwachting ook bekend dat het onderdeel voor autonoom rijden van dochteronderneming Audi wordt ondergebracht bij Argo AI. Daarnaast zouden Ford en Volkswagen een samenwerking op het vlak van elektrisch rijden bekendmaken.

Ford investeerde in 2017 al 1 miljard dollar in Argo AI, dat is opgericht door oud-medewerkers van Google en Uber. De waardering voor het bedrijf is de afgelopen maanden aanzienlijk toegenomen. Volgens ingewijden taxeerde Volkswagen het technologiebedrijf in februari nog op 4 miljard dollar.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.