Management

Branche
Vodafone

VodafoneZiggo voelt concurrentie

De nieuwe combinatie gaat zware tijden tegemoet. Omzet en winst omlaag (pro forma) ten opzichte van het bedrijf een jaar eerder.

8 mei 2017

De nieuwe combinatie gaat zware tijden tegemoet. Omzet en winst omlaag (pro forma) ten opzichte van het bedrijf een jaar eerder.

De omzet van fusiebedrijf VodafoneZiggo zal komende kwartalen onder druk komen te staan door verdere regeldruk en de stevige concurrentie op de markt voor telecomaanbieders. Dat zei topman Jeroen Hoencamp maandag in een verklaring bij de eerstekwartaalcijfers.

Vodafone en Ziggo-moeder Liberty Global waren kort voor de jaarwisseling klaar met het samenvoegen van hun Nederlandse activiteiten tot VodafoneZiggo. Volgens Hoencamp zet het bedrijf snel stappen met het integreren van de bedrijfsactiviteiten. Synergievoordelen moeten het bedrijf jaarlijks 210 miljoen euro opleveren.

De omzet (pro forma) van het fusiebedrijf zakte met 2 procent tot ruim 1 miljard euro. Bij de mobiele divisie daalde de omzet met 7 procent. Verder viel het bedrijfsresultaat 6 procent lager uit op 431 miljoen euro. Voor heel 2017 verwacht VodafoneZiggo een resultaat van bijna 1,7 miljard euro.

Verder wil het fusiebedrijf dit jaar 500 miljoen euro overmaken naar zijn aandeelhouders.

Resultaten moederbedrijf ook niet rooskleurig

Ook Liberty Global zelf kwam met cijfers. Dat bedrijf verlaagde zijn verwachtingen voor het hele jaar, vooral doordat de resultaten in het Verenigd Koninkrijk tegenvielen. Het aantal klanten dat Liberty Global de rug toekeerde was groter dan voorzien. Consumenten konden zich onder meer niet verenigen met de prijsstijgingen.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.