Loopbaan

Branche
Vodafone Ziggo verhuist hoofdkantoor naar Utrecht

VodafoneZiggo verhuist hoofdkantoor naar Utrecht

Het nieuwe kantoor biedt plek aan alle 1400 medewerkers van de huidige vier kantoren.

13 oktober 2017

Het nieuwe kantoor biedt plek aan alle 1400 medewerkers van de huidige vier kantoren.

De samengevoegde Nederlandse activiteiten van Ziggo en Vodafone verhuizen oktober volgend jaar in totaal 1400 medewerkers uit drie Utrechtse kantoren en eentje in Amsterdam naar het nieuwe onderkomen in Hoog Catharijne. De vier kantoren worden op termijn gesloten, aldus een woordvoerder.

Het aantal werknemers van de vier kantoren die worden gesloten is nu ook 1400 werknemers; het bedrijf neemt daarom geen nieuwe mensen aan in het kader van deze verhuizing maar neemt ook geen afscheid van mensen. In het kader van een herstructurering die afgelopen mei is afgerond, vroeg het bedrijf wel collectief ontslag aan voor 90 van de 7800 werknemers, bevestigt de woordvoerder een bericht van FD.nl. Maar vult ze aan: "Door herplaatsingsinspanningen binnen ons bedrijf is het werkelijke aantal gelukkig fors lager uitgekomen." 

Utrecht

Het telecombedrijf zegt voor de locatie te kiezen vanwege de centrale ligging. CEO Jeroen Hoencamp van VodafoneZiggo zegt in een statement: "We zijn heel blij met deze nieuwe plek, een toplocatie die past bij ons bedrijf. Met onze merken staat VodafoneZiggo midden in de samenleving, en de klant staat daarbij centraal. Het nieuwe Hoog Catharijne ligt in het hart van de snelst groeiende stad van Nederland, en is vanwege de centrale ligging dé ontmoetingsplek voor velen.”

Bij het nieuwe kantoor in het winkelcentrum in het centrum van Utrecht komt ook een winkel en een 'experience center' voor zakelijke klanten. Voor de andere kantoren, onder meer het voormalige hoofdkantoor in Maastricht, verandert vooralsnog niets.

Al sinds de aankondiging van de fusie spreekt het bedrijf over een jaarlijkse besparing van 210 miljoen euro vanaf 2021. Hoe die besparing precies gerealiseerd wordt, is nog niet duidelijk. Maar, zegt de woordvoerder, "je kunt je voorstellen dat het teruggaan van vier naar een kantoor een besparing kan opleveren."

Lees meer over
2
Reacties
Tim 09 mei 2022 16:17

Kan ik een afspraak maken alsjeblieft?

R Bloemendal 28 februari 2018 11:55

Graag benader ik de Marketing en/of PR afdeling van Ziggo. Kunt u mij het mailadres geven.
Dit in verband met het vestigen van een wereldrecord op 26 augustus in Almere.
Dank u wel.
R Bloemendal

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.