Visa mengt zich in strijd om NFC-betaling

30 juni 2014
Creditcardmaatschappij Visa komt in samenwerking met de Spaans/Latijns-Amerkaanse bank BBVA met een eigen oplossing voor contactloze betalingen per smartphone.
De oplossing is gebaseerd op een app die vooralsnog alleen voor Android beschikbaar is. Uiteraard zal het toestel van fabriekswege voorzien moeten zijn van een zogeheten NFC-chip. BBVA is daarmee de eerste internationaal opererende bank die een toepassing voor de door Visa ontwikkelde standaard voor NFC-betalingen uitrolt. Deze specificatie voor cloud-betalingen maakt gebruik van de HCE-technologie (Host Card Emulation).
BBVA implementeerde de standaard in zijn bestaande wallet-app die inmiddels al ruim 200.000 gebruikers kent en wordt aangeboden in Spanje. Het is de bedoeling dat de oplossing in de loop van dit jaar ook beschikbaar komt voor BBVA-klanten in de VS, Mexico en Chili.

Opboksen tegen Google

VISA en zijn bancaire medespelers zullen moeten zien op te boksen tegen Google, dat al eerder een vergelijkbaar systeem in de markt zette. In Nederland experimenteert Rabo-bank met NFC-betalingen. Van Apple wordt al geruime tijd verwacht dat het ook een oplossing voor NFC-betalingen zal gaan aanbieden, maar het begint er steeds meer op te lijken dat het de strijd om het leiderschap in de deze business aan de banken overlaat en voor zichzelf aanstuurt op een technisch faciliterende rol. 
Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.