Management

Governance
lege congresregistratie

Virtuele congresvervangers gaan ook al niet door

Onder meer Google I/O definitief afgelast - in welke vorm dan ook.

© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com Christian Rasmussen
23 maart 2020

Onder meer Google I/O definitief afgelast - in welke vorm dan ook.

De afgelopen weken werd de een na de andere gebruikers- en developersconferentie afgezegd vanwege het oprukkende coronavirus. In veel gevallen werd beloofd het evenement toch virtueel doorgang te laten vinden. Presentaties kunnen immers ook online worden gevolgd. Maar ook dat blijkt nu steeds vaker een onhaalbare kaart.

Google I/O en SAS Global Forum zijn zo maar twee voorbeelden van evenementen die onlangs werden afgelast. De SAS-gebruikersconferentie zou volgende week maandag van start gaan in Washington. Twee weken geleden werd daar de stekker uitgetrokken en de deelnemers een virtueel evenement in het vooruitzicht gesteld. Afgelopen week bleek ook die aanpak niet te gaan werken en is het virtuele evenement tot nader order uitgesteld.

Dit weekend meldde de organisatie van de grote developersconferentie Google I/O die op 12 mei had moeten beginnen, dat het vervangende virtuele evenement niet kan doorgaan. De reden is dat ook voor het organiseren van virtuele keynotes en break-outs er de nodige mensen bij elkaar moeten komen. "Uit verantwoordelijkheid voor ontwikkelaars, werknemers en lokale gemeenschappen zullen wij jammer genoeg I/O in geen enkele vorm organiseren", zegt Google op de conferentie-website. In de regio rond San Francisco - waar de I/O-conferentie zou worden gehouden is ook een 'shelter in place'-verordening van kracht. Dit is het stadium voor een complete lock-down en houdt een dringend advies in thuis te blijven, tenzij er echt dringende redenen zijn om eruit te gaan.

Google zette vorige week ook al een punt achter de Cloud Next-conferentie die op het programma stond van 6 tot 8 april in San Francisco.

Andere virtuele conferenties gaan nog door

Microsofts developersconferentie Build die 19 mei stond geagendeerd gaat vooralsnog wel door in de vorm van een 'digital experience', maar details over hoe Microsoft dat wil gaan invullen, zijn nog onduidelijk. Of de andere twee grote Microsoft conferenties - Inspire in juli en Ignite in september - doorgaan in fysieke dan wel digitale vorm is nog onduidelijk. Microsoft raadt geïnteresseerden aan de websites goed in de gaten te houden. 

IBM doopte zijn jaarlijkse Think conferentie - die voor begin mei in San Franciso op het programma stond - al begin maart om naar Think Digital. Hoewel er al een flinke lijst sprekers op de site staat, is er vooralsnog geen aanwijzing te vinden dat het opnemen en uitzenden van dit evenement in problemen komt door de beperkingen die de lokale autoriteiten opleggen.

Voor Apples WWDC 2020 geldt hetzelfde, hoewel die conferentie pas in juni plaatsvindt. Facebooks kiest er voor om de ontwikkelaarsconferentie F8 - die oorspronkelijk vanaf 5 mei zou worden gehouden in het San Jose McEnery Convention Center in Californië - te organiseren in de vorm van 'locally hosted events, video en live-streamed events'. Het is onduidelijk hoe de opzet van dit gevirtualiseerde evenement wordt geraakt door de nieuwste ontwikkelingen.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.