Verkopen Galaxy S5 vallen tegen

25 november 2014
De Galaxy S5 van Samsung wordt stukken minder verkocht dan zijn voorganger, zo blijkt uit cijfers over de eerste 3 maanden van de verkoopperiode. Die begon in april van dit jaar, toen de S5 op de markt kwam.

Het aantal verkochte toestellen bleef zo'n 40 procent achter bij de prognoses. Het aantal verkochte S5's kwam uit op 12 miljoen stuks, zo weet de Wall Street Journal te melden. Het aantal Galaxy S4 telefoons dat in die periode over de toonbank ging, was overigens 16 miljoen.

Samsung zegt niets

Van de kant van Samsung wordt niets verteld over verkochte aantallen. Wel weet de firma te melden dat de winst over de betreffende periode 74 procent lager lag dan een jaar eerder. Ook werd gehint op een verdere winstwaarschuwing, die dan betrekking heeft op de laatste maanden van het jaar. Samsung vreest een verhoogde concurrentie, vooral in de Kerstperiode.

Kwade reuk

Al bij de introductie van de Galaxy S5 deden verhalen de ronde over gebreken. Zo zou de ingebouwde camera erg slecht zijn en al na een paar weken de geest kunnen geven. De ontwerper van de S5 kreeg het bijzonder moeilijk binnen de Samsung-organisatie.


Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.