Loopbaan

Carriere

Veel meer vacatures voor ICT'ers

6 juli 2015
Dankzij de aantrekkende economie is het aantal vacatures voor ICT'ers in de eerste helft van dit jaar met 24 procent gestegen.Vooral in het tweede kwartaal trok het flink aan.

Volgens Yacht staan er nu 89.000 banen open voor ICT-professionals. De vraag naar software-ontwikkelaars is en blijft het grootst met 37.800 vacatures, gevolgd door ruim 10.000 openstaande banen voor technisch beheerders.

Ook Informatie-analisten (7700 vacatures), ICT-managers (5300) en applicatie/functioneel beheerders (4900) zijn zeer gewild. 

Security consultants

Het sterkst is de vraag naar security consultants toegenomen: met 59 procent. Yacht concludeert daaruit dat dit een structurele functie lijkt te zijn geworden in ICT-organisaties. Daarnaast ziet Yacht een zeer sterke groei - van 50 procent - in de vraag naar ICT- managers.Arco Elsman, directeur IT Yacht verklaart dit door de aantrekkende economie. "We zien investeringen in ICT toenemen. Activiteiten nemen daardoor toe, evenals de behoefte die te managen. Teams worden groter en vragen goede begeleiding."

Opmerkelijk is volgens Yacht een sterke stijging van de vraag naar projectmanagers buiten de Randstad  en dan vooral in de zorg. Hier is vooral sprake van een inhaalrace; de stijging van de vraag binnen de Randstad vond al eerder plaats.

Stroomversnelling

De banengroei lijkt in een stroomversnelling terecht te zijn gekomen. De groei van het aantal vacatures nam vooral in het tweede kwartaal toe en wel met 33 procent, vergeleken met dezelfde periode in 2014. Toen werden 47.100 ICT-vacatures geplaatst.

Yacht verwacht dat de gunstige trend de komende periode doorzet.


Lees meer over
Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.