Loopbaan

Carriere
programmeren

Van leek naar softwareontwikkelaar in slechts 12 weken

Iers initiatief komt na Engeland, de VS en Maleisië nu ook naar Nederland.

17 oktober 2017

Iers initiatief komt na Engeland, de VS en Maleisië nu ook naar Nederland.

Zonder enige voorkennis je in minder dan 3 maanden laten klaarstomen tot professioneel softwareontwikkelaar? Volgens Code Institute kan het, nu ook in Nederland.

Deze week presenteert opleidingsinstituut Code Institute zich voor het eerst aan carrière-switchers en ‘upskillers’ in Nederland. Het opleidingsinstituut uit Ierland heeft de eerste twee samenwerkingsovereenkomsten met Nederlandse trainingbedrijven getekend en vanaf nu kunnen cursisten zich inschrijven. Het is naar eigen zeggen de enige universitair geaccrediteerde coding bootcamp in Europa via de Napier University of Edinburgh.
Code Institute zegt zo een directe bijdrage te willen leveren aan een oplossing voor het nijpende tekort aan vakkundig opgeleide softwareontwikkelaars. Het focust zich op het opleiden van direct inzetbare programmeurs, waarbij de nadruk ligt op loopbaanondersteuning en samenwerking met werkgevers. Cursisten kunnen een online training met een mentor (parttime) of klassikaal training (fulltime) volgen en zich - ook zonder enige voorkennis - in slechts 12 weken tijd ontwikkelen tot professionele (junior) software developer.

“Nederland schreeuwt om programmeurs. Alleen al in de eerste drie maanden van dit jaar bleven er volgens het Centraal Bureau van de Statistiek ruim 12.000 ICT-vacatures onvervuld. Hogescholen en universiteiten kunnen de vraag simpelweg niet bijbenen. Werkgevers zijn op zoek naar programmeurs die hun bedrijf direct toegevoegde waarde kunnen bieden. Dat is de reden waarom onze Software Development-opleiding focust op de praktische aspecten van programmeren”, zegt Jim Cassidy, de CEO van Code Institute.

Geen tijdverspilling

 “Het is geen geheim dat informaticastudies een hoog uitvalpercentage kennen en jaarlijks zeer weinig voor de arbeidsmarkt geschikte programmeurs afleveren. We moesten een manier vinden waarmee we het tekort sneller kunnen aanpakken. Dit is het nieuwe tijdperk van leren, waarin innovatieve technologieën worden gecombineerd met geavanceerde lesmethoden. En er is geen sprake van tijdverspilling: al het geleerde kan direct in de praktijk worden toegepast”, zegt oprichter Anthony Quigley.

Opleidingsprogramma

De opleidingen van het Code Institute worden aangeboden voor een prijs vanaf €4997 voor de online opleiding en €8900 voor klassikale training. De bootcamp van 12 weken is volgens het instituut mogelijk doordat het gebruikmaakt van de modernste opleidingsmethoden en door nauw samen te werken met werkgevers zoals Accenture, IBM, Apple en PayPal voor zowel het curriculum als loopbaanbegeleiding. De eerste partnerships met trainingsbedrijven in Nederland zijn inmiddels gesloten, waaronder dat met BizDevCorp.

Code Institute denkt dat het in januari 2018 met de eerste bootcamps in ons land van start kan gaan.

Kom ook naar Scherpschutters

Op 16 november organiseert AG Connect een evenement voor recruiters en HR-professionals over het om- en bijscholen van IT-professionals. Op donderdag 2 november staat er trouwens eerst nog een sessie gepland over het binden en boeien van IT'ers. Hoe zorg je er als organisatie voor dat je de war for talent wint? Kijk hier voor meer informatie over het evenement.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.