Beheer

Security
UWV vlag

UWV lekt per ongeluk gegevens 2400 cliënten

Privégegevens duizenden cliënten doorgestuurd naar werkzoekenden door verkeerde bijlage.

© CC BY-SA 2.0,  mystic_mabel
15 augustus 2018

Privégegevens duizenden cliënten doorgestuurd naar werkzoekenden door verkeerde bijlage.

Het UWV heeft per ongeluk privégegevens van 2400 cliënten naar 96 werkzoekenden gestuurd. Het gaat onder meer om namen, telefoonnummers, geboortedata en burgerservicenummers. Een woordvoerder van de uitkeringsinstantie bevestigt berichtgeving hierover in het Noordhollands Dagblad.

Het UWV wilde via een speciaal communicatiekanaal tussen de uitkeringsinstantie en werkzoekenden een uitnodiging sturen naar 2400 klanten. "Bij 96 is dat misgegaan. In plaats van de uitnodiging is bij hen de verzendlijst bijgesloten. Een menselijke fout’’, aldus de woordvoerder.

'Onbruikbare gegevens'

Volgens de zegsman kunnen anderen niet veel met de gegevens als ze niet ook over bijvoorbeeld een identiteitsbewijs of rekeningnummer beschikken. De bijlage is inmiddels niet meer te openen, maar desondanks had een aantal mensen het bericht al wel geopend. Alle 96 mensen zijn door het UWV gebeld met het verzoek een eventueel gemaakte kopie te verwijderen. Verder hebben alle 2400 gedupeerde klanten excuses en een uitleg gekregen, aldus de woordvoerder.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Erwin 15 augustus 2018 12:48

Het UWV doet wel meer wat niet mag. Zoals ingeschrevenen een onversleuteld mailtje sturen met daarin (in het SUBJECT veld) het BSN nummer van de betrokken ingeschrevene.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.