Management

Security
firefox logo

Urgente update Firefox vanwege beveiligingslek

Ontdekt lek in browser is volgens fabrikant Mozilla al meerdere keren misbruikt.

19 juni 2019

Ontdekt lek in browser is volgens fabrikant Mozilla al meerdere keren misbruikt.

Mozilla, de fabrikant van webbrowser Firefox, heeft gebruikers met klem geadviseerd om hun Firefox-browser zo snel mogelijk te updaten met de nieuwste versie die het bedrijf heeft uitgebracht vanwege een beveiligingslek.

De fout die in de webbrowser is ontdekt, kan door kwaadwillenden worden misbruikt door JavaScript objecten te manipuleren, zo schrijft de fabrikant in een verklaring. Dit kan volgens Mozilla een crash teweegbrengen die uit te buiten is. Gebruikers wordt dan ook nadrukkelijk verzocht zo spoedig mogelijk hun browser te updaten naar de nieuwste versie.

Lek al actief misbruikt

In de verklaring schrijft Mozilla verder niet tot in detail op welke wijze kwetsbaarheid CVE-2019-11707 kan worden uitgebuit en wat de risico’s voor gebruikers zijn, anders dan de “uit te buiten crash”. Maar de fabrikant meldt wel dat het op de hoogte is van meerdere actieve uitbuitingen van het lek die inmiddels al hebben plaatsgevonden: "We zijn ons bewust van gerichte aanvallen in het wild die deze fout misbruiken." 

Hierop heeft de fabrikant inmiddels dus een nieuwe versie uitgebracht met een oplossing voor het probleem, die via de instellingen kan worden geïnstalleerd.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.