Overslaan en naar de inhoud gaan

Urgente update Firefox vanwege beveiligingslek

Mozilla, de fabrikant van webbrowser Firefox, heeft gebruikers met klem geadviseerd om hun Firefox-browser zo snel mogelijk te updaten met de nieuwste versie die het bedrijf heeft uitgebracht vanwege een beveiligingslek.
Firefox

De fout die in de webbrowser is ontdekt, kan door kwaadwillenden worden misbruikt door JavaScript objecten te manipuleren, zo schrijft de fabrikant in een verklaring. Dit kan volgens Mozilla een crash teweegbrengen die uit te buiten is. Gebruikers wordt dan ook nadrukkelijk verzocht zo spoedig mogelijk hun browser te updaten naar de nieuwste versie.

Lek al actief misbruikt

In de verklaring schrijft Mozilla verder niet tot in detail op welke wijze kwetsbaarheid CVE-2019-11707 kan worden uitgebuit en wat de risico’s voor gebruikers zijn, anders dan de “uit te buiten crash”. Maar de fabrikant meldt wel dat het op de hoogte is van meerdere actieve uitbuitingen van het lek die inmiddels al hebben plaatsgevonden: "We zijn ons bewust van gerichte aanvallen in het wild die deze fout misbruiken." 

Hierop heeft de fabrikant inmiddels dus een nieuwe versie uitgebracht met een oplossing voor het probleem, die via de instellingen kan worden geïnstalleerd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in