Beheer

IT beheer
Windows 10-installatie halverwege

Update Windows 10 voortaan jaarlijks

Niet meer twee keer per jaar, maar net als Windows 11 jaarlijks.

© CC BY-SA 2.0,  Raymond Shobe
17 november 2021

Niet meer twee keer per jaar, maar net als Windows 11 jaarlijks.

Microsoft brengt voortaan nog maar één keer per jaar een feature update uit van Windows 10. Tot nu toe gebeurde dat twee keer per jaar. Daarmee volgt deze Windows-versie hetzelfde updateritme als opvolger Windows 11.

Deze updates zijn voortaan te vinden in het General Availability Channel. Tot nu toe stonden de updates van Windows 10 in het Semi-Annual Channel.

21H2-release

Vandaag is Microsoft begonnen met de gefaseerde beschikbaarheidstelling van de zogeheten Windows 10 November 2021 Update (ook wel 21H2 genoemd) via Windows Update. Verbeteringen daarin waren al in juli bekend gemaakt. Zo is er nu onder meer GPU-ondersteuning voor Windows Subsystem for Linux en Azure IoT Edge for Linux on Windows en is de Wifi-beveiliging uitgebreid met ondersteuning voor WPA3 H2e.

Verwacht wordt dat de volgende Windows 10-update voor de meeste gebruikers beschikbaar zal zijn in de tweede helft van 2022. De jaarlijkse releases worden uitgebracht tot oktober 2025, dan laat Microsoft de support voor Windows 10 vallen.

Jaarlijkse updates Windows 11

Microsoft kondigde afgelopen juni aan dat ook Windows 11 alleen jaarlijks en niet halfjaarlijks wordt bijgewerkt. Elke release van dit besturingssysteem krijgt 24 maanden ondersteuning voor de Home- en Pro-uitvoeringen. Voor Enterprise- en Education-uitvoeringen wordt een ondersteuningsperiode van 36 maanden gehanteerd. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.