Development

Software-ontwikkeling

Unividuals wint Global Uniface Challenge

5 april 2013
Het Nederlandse team van Unividuals heeft de eerste editie van de Global Uniface Challenge gewonnen. Ontwikkelteams van over de hele wereld namen het tegen elkaar op in de Uniface ontwikkelwedstrijd, die plaatsvond op 22 en 23 maart.

De teams kregen de opdracht om in 48 uur via CloudShare een webapplicatie in Uniface te bouwen, die behalve op functionele eisen zijn beoordeeld op hun ‘look and feel’. Het team van Unividuals, de Nederlandse Coöperatie van zelfstandige ICT professionals, werd gevormd door Peter Lammersma en Mark Visser. Ze kregen van de jury het hoogste aantal punten, verdeeld over de opgeleverde modules. Zij wisten met de optimale combinatie van een sterke front- en backend de meest complete applicatie te bouwen. De jury prees Lammersma en Visser verder voor hun duidelijke omschrijving, tijdens de demonstratie, van wat ze hebben gedaan en hoe ze het hebben aangepakt.

Peter Lammersma: “Hoewel het allemaal heel goed ging, hadden we niet verwacht dat we zouden winnen. De een ging met het client/server-deel aan de slag, de ander met de webcomponent. We hebben het vanuit logica opgebouwd. Zo wilden we ook dingen bouwen die hergebruikt konden worden. Dat is goed gelukt.”

Japans team eindigde als tweede

De jury van de Global Uniface Challenge was ook onder de indruk van het Japanse team, dat direct na Unividuals tweede werd. De Japanners hebben, door slim gebruik te maken van onder andere Windows 8 ter inspiratie, in 48 uur een webapplicatie ontwikkeld met een user interface die voldoet aan de huidige standaarden.

De applicatie moest worden ontwikkeld in 9.6, de nieuwste versie van Uniface. Zowel de client/server- als de webcomponent moest een moderne ‘look-and-feel’ hebben. Voor elk team waren er twee ontwikkelomgevingen, die beide gebruik maken van dezelfde repository, zodat het mogelijk was tijdens de Challenge gelijktijdig te ontwikkelen tegen dezelfde ontwikkelomgeving. De ontwikkelomgevingen werden ontsloten via CloudShare. De applicatie werd onderverdeeld in modules, waarbij er per module een aantal punten door de jury kon worden toegekend. Bonuspunten konden worden verdiend door creatieve implementatie van de user interface en business rules.

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.