Innovatie & Strategie

Security
iPhone.

Univé komt met verzekering tegen hacken

Verzekeraar vergoedt computers en telefoons tot 5000 euro.

© pixabay
19 oktober 2017

Verzekeraar vergoedt computers en telefoons tot 5000 euro.

Univé gaat gehackte telefoons en computers vergoeden. Dat meldt de verzekeraar in een persbericht.

Naast de vergoeding introduceert Univé een 'kastje' dat alle internetverkeer in huis moet beschermen tegen cybercrime. De F-Secure SENSE, zoals het kastje heet, is een soort beschermingswal die phishers en hackers buiten de deur moet houden.

Als het toch misgaat is er een hulplijn met technici die men kan bellen. Mocht de beschadiging onherstelbaar zijn, dan vergoedt Univé de elektronica tot 5000 euro. Ontstaat er door gehackte apparaten schade bij anderen, dan is de eigenaar tot 2,5 miljoen euro verzekerd voor aansprakelijkheid.

Ransomware

Eerder deze week werd bekend dat ransomware vaak wordt ingezet om andere cyberaanvallen te maskeren. De gijzelsoftware valt zo erg op dat het andere aanvallen gemakkelijk kan verhullen. Uit een onderzoek van Neustar van een jaar geleden blijkt dat ransomware werd aangetroffen bij 15 procent van de organisaties die werden getroffen door DDos-aanvallen.

Meer AG Connect?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws? Volg ons op Twitter, like ons op Facebook of abonneer je op onze nieuwsbrief.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.