Innovatie & Strategie

Procesmanagement
robotic

‘Uitgaven Robotic Process Automation naar $680 miljoen’

Gartner voorspelt dat uitgaven met 57% groeien in 2018.

© Shutterstock
15 november 2018

Gartner voorspelt dat uitgaven met 57% groeien in 2018.

De wereldwijde uitgaven aan software voor Robotic Process Automation (RPA) zullen voor heel 2018 uitkomen op zo’n 680 miljoen dollar. Dat voorspellen analisten van Gartner deze week tijdens de Gartner Symposium/ITxpo 2018 in Goa, India.

De uitgaven voor RPA-software nemen dit jaar maar liefst met 57 procent toe vergeleken met 2017. Voor 2022 verwacht Gartner dat de uitgaven zijn gestegen tot 2,4 miljard dollar.

“Eindgebruikerorganisaties adopteren RPA-technologie snel en gemakkelijk om handmatige taken te automatiseren, Aldus Cathy Tornbohm, vice president van Gartner. “Werkgevers die bepaalde taken die voorheen handmatig warden uitgevoerd, zoals het knippen en plakken en het aanpassen van data, laten uitvoeren door RPA-tools zullen merken dat er minder fouten worden gemaakt en dat de kwaliteit van de data zal toenemen.”

RPA-software wordt vooral al ingezet door banken en verzekeraars, energieleveranciers en telecombedrijven. Gartner schat dat 60 procent van de organisaties met een jaaromzet boven de 1 miljard dollar voor het eind van dit jaar RPA-tools heeft uitgerold. Voor het eind van 2022 is dit percentage verder opgelopen tot 85.

De prijs van RPA-tools zal volgend jaar naar verwachting dalen met 10 tot 15 procent, wat een snellere adoptie bevordert, verwacht Gartner. Daarnaast beginnen steeds meer organisaties de zakelijke voordelen van RPA-software in te zien. Het analistenbureau verwacht dat er op de korte termijn meer spelers op deze markt actief zullen worden, zowel pure RPA-leveranciers als bestaande softwareleveranciers die zich naast het testen en business process management ook op de RPA-softwaremarkt zullen storten. Daarnaast verwacht Gartner dat er steeds vaker gebruik zal worden gemaakt van artificial intelligence en machine learning in RPA-tools.

Gartner heeft de rapporten Robotic Process Automation: 8 Guidelines for Effective Results en Forecast Snapshot: Robotic Process Automation, Worldwide, 2018 Update gepubliceerd voor organisaties die meer willen weten over RPA.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.