Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Uitgaven Robotic Process Automation naar $680 miljoen’

De wereldwijde uitgaven aan software voor Robotic Process Automation (RPA) zullen voor heel 2018 uitkomen op zo’n 680 miljoen dollar. Dat voorspellen analisten van Gartner deze week tijdens de Gartner Symposium/ITxpo 2018 in Goa, India.
Typende robot
© Shutterstock
Shutterstock

De uitgaven voor RPA-software nemen dit jaar maar liefst met 57 procent toe vergeleken met 2017. Voor 2022 verwacht Gartner dat de uitgaven zijn gestegen tot 2,4 miljard dollar.

“Eindgebruikerorganisaties adopteren RPA-technologie snel en gemakkelijk om handmatige taken te automatiseren, Aldus Cathy Tornbohm, vice president van Gartner. “Werkgevers die bepaalde taken die voorheen handmatig warden uitgevoerd, zoals het knippen en plakken en het aanpassen van data, laten uitvoeren door RPA-tools zullen merken dat er minder fouten worden gemaakt en dat de kwaliteit van de data zal toenemen.”

RPA-software wordt vooral al ingezet door banken en verzekeraars, energieleveranciers en telecombedrijven. Gartner schat dat 60 procent van de organisaties met een jaaromzet boven de 1 miljard dollar voor het eind van dit jaar RPA-tools heeft uitgerold. Voor het eind van 2022 is dit percentage verder opgelopen tot 85.

De prijs van RPA-tools zal volgend jaar naar verwachting dalen met 10 tot 15 procent, wat een snellere adoptie bevordert, verwacht Gartner. Daarnaast beginnen steeds meer organisaties de zakelijke voordelen van RPA-software in te zien. Het analistenbureau verwacht dat er op de korte termijn meer spelers op deze markt actief zullen worden, zowel pure RPA-leveranciers als bestaande softwareleveranciers die zich naast het testen en business process management ook op de RPA-softwaremarkt zullen storten. Daarnaast verwacht Gartner dat er steeds vaker gebruik zal worden gemaakt van artificial intelligence en machine learning in RPA-tools.

Gartner heeft de rapporten Robotic Process Automation: 8 Guidelines for Effective Results en Forecast Snapshot: Robotic Process Automation, Worldwide, 2018 Update gepubliceerd voor organisaties die meer willen weten over RPA.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in