Overslaan en naar de inhoud gaan

Ubuntu geeft gebruikers Linux-voorselectie

De eerstkomende LTS-release (Long Term Support) van Ubuntu krijgt de nieuwe optie van een minimale opstelling. Versie 18.04 (codenaam Bionic Beaver) geeft tijdens het installatieproces een aanvinkmogelijkheid waarmee dan een uitgeklede desktopomgeving wordt geïnstalleerd.
Ubuntu

Het gevolg van deze nieuwe keuze voor gebruikers en beheerders is dat de installatie dan bestaat uit een in wezen de grafische desktopomgeving, de essentiële systeemtools, en een webbrowser. De optie voor deze minimale opstelling zit in het deel van de installatieprocedure waar ook de vraag wordt gesteld of gebruikers bepaalde multimediacodecs willen installeren, meldt open source-nieuwssite Fossbytes. Dit betreft codecs die niet of in mindere mate 'pure' open source zijn.

LibreOffice, Thunderbird en meer

De minimaliseringsmogelijkheid voor de volgende LTS-release van Ubuntu schrapt zo'n 80 apps en packages, die tot op heden normaliter wel meekomen met deze Linux-distributie. Dit zijn programma's als kantoorpakket LibreOffice, mailclient Thunderbird, BitTorrent-client Transmission, fotomanager Shotwell, muziekspeler Rhythmbox en webcamsoftware Cheese.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in