Beheer

IT beheer
Ubuntu

Ubuntu geeft gebruikers Linux-voorselectie

Linux-distributie Ubuntu gaat gebruikers de keuze van mínder keuze geven: een voorselectie van minder apps en packages.

20 februari 2018

Linux-distributie Ubuntu gaat gebruikers de keuze van mínder keuze geven: een voorselectie van minder apps en packages.

De eerstkomende LTS-release (Long Term Support) van Ubuntu krijgt de nieuwe optie van een minimale opstelling. Versie 18.04 (codenaam Bionic Beaver) geeft tijdens het installatieproces een aanvinkmogelijkheid waarmee dan een uitgeklede desktopomgeving wordt geïnstalleerd.

Het gevolg van deze nieuwe keuze voor gebruikers en beheerders is dat de installatie dan bestaat uit een in wezen de grafische desktopomgeving, de essentiële systeemtools, en een webbrowser. De optie voor deze minimale opstelling zit in het deel van de installatieprocedure waar ook de vraag wordt gesteld of gebruikers bepaalde multimediacodecs willen installeren, meldt open source-nieuwssite Fossbytes. Dit betreft codecs die niet of in mindere mate 'pure' open source zijn.

LibreOffice, Thunderbird en meer

De minimaliseringsmogelijkheid voor de volgende LTS-release van Ubuntu schrapt zo'n 80 apps en packages, die tot op heden normaliter wel meekomen met deze Linux-distributie. Dit zijn programma's als kantoorpakket LibreOffice, mailclient Thunderbird, BitTorrent-client Transmission, fotomanager Shotwell, muziekspeler Rhythmbox en webcamsoftware Cheese.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
1
Reacties
Tom Rooze 26 februari 2018 11:54

Een droom word waar ,alleen dat installeren wat je denkt nodig te hebben !

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.