Innovatie & Strategie

Infrastructuur
Volvo XC90

Uber koopt 24.000 zelfrijdende taxi's

Deal met Volvo komt naast die Uber met Mercedes Benz sloot

Volvo XC90 © CC BY 2.0 - Flickr Zytonits
21 november 2017

Deal met Volvo komt naast die Uber met Mercedes Benz sloot

Uber heeft 24.000 Volvo's besteld om daar zelfrijdende taxi's van te maken. Het bedrijf achter de gelijknamige taxi-app versnelt daarmee zijn ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen.

De deal heeft een waarde van zo'n 1,2 miljard dollar als de catalogusprijs wordt betaald. De auto's worden tussen 2019 en 2021 afgeleverd.

Uber heeft nu al 100 zelfrijdende Volvo XC90's, die in Pittsburgh rondrijden. De nieuwe Volvo's zijn van hetzelfde type. Het Amerikaanse bedrijf rust de voertuigen zelf uit met allerlei sensoren en software om autonoom rijden mogelijk te maken.

Volvo werkt nauw samen met Uber bij de ontwikkeling van de techniek voor zelfrijdende voertuigen. Het Zweedse bedrijf kan zo zijn eigen ontwikkeling van de techniek ook versnellen.

Eerder sloot Uber al een deal om op enig moment zelfrijdende auto's van Mercedes-Benz te gaan gebruiken. "Hoe meer mensen aan het probleem werken, des te sneller hebben we betere, veiligere en betrouwbaardere systemen'', verklaarde Jeff Miller, het hoofd auto-allianties van Uber.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.