Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter: autoriteiten onderzoeken gedrag Elon Musk

De federale autoriteiten in de VS doen een onderzoek naar het gedrag van Elon Musk rond de overnamepoging van Twitter. Dat schrijven advocaten van Twitter in rechtbankdocumenten.
Elon Musk
© Shutterstock
Shutterstock

Twitter vraagt de rechtbank in Delaware om inzage van documenten die Musk aan de autoriteiten heeft overgedragen. "Hij heeft middels zijn advocaten substantiële correspondentie gevoerd met de autoriteiten die bij het onderzoek betrokken zijn. Twitter wil die documenten in handen krijgen, want ze hebben invloed op wezenlijke issues in deze rechtsgang", aldus de advocaten.

Musks advocaat Alex Spiro laat aan Reuters weten dat het rechtbankverzoek van Twitter "misplaatst" is. Hij stelt dat juist het management van Twitter op federaal niveau wordt onderzocht. Het socialmediabedrijf weigert op die uitlating te reageren.

Musk deed in april een bod op Twitter van 44 miljard dollar, maar kreeg later spijt en besloot in juli dat hij van die deal af wilde. Volgens hem waren er veel minder menselijke gebruikers van de berichtendienst dan Twitter beweert en veel meer geautomatiseerde accounts of bots. Twitter klaagde Musk daarop aan. De geplande rechtszaak daarover is tijdelijk stilgezet, omdat Musk begin deze maand heeft laten weten dat hij toch bereid is om het berichtenplatform voor het bedrag te kopen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in